Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Jozef Hucman: Kuracie srdiečka na smotane s haluškami
Perkelt patrí k stavebným kameňom maďarskej kuchyne a vychádza z neho množstvo iných skvelých jedál. Či už sa jedná o guláš, alebo iné mäsko na šťave, varenie v slovenských domácnostiach často začína prípravou perkeltu. Poďme si ho uvariť aj my. A keďže je práve ten srdiečkový valentínsky čas, vnesme do neho istú symboliku a spravme ho zo SRDIEČOK. Aké romantické! :)
Branislav Michalčík: Fazuľový čoko brownies (bezlepkový)
Pripravte si s nami úžasný dezert v zdravšej verzii. Tento recept na brownies vás prekvapí použitím fazule namiesto múky, preto je bezlepkový. Okrem toho sú tu použité ďalšie zdravšie suroviny, ako kokosový tuk a kokosový cukor. Zostáva však lahodným koláčikom brownie, čiže je sladký, zvonku chrumkavý, zvnútra vláčny. A samozrejme, poriadne čokoládový :)
Zdenka Havettová: 3 jednoduché recepty na lahodné "zimné" polievky
Polievky nás nielen zasýtia, ale aj zahrejú a najmä stimulujú naše trávenie. Preto nie sú len doplnkom hlavného chodu, ale môžeme im dať prívlastok kráľovské jedlo. V zime ich pokojne môžeme variť dlhšie - vhodné sú strukovinové polievky s koreňovou zeleninou a kvalitné mäsové vývary. 3 skvelé recepty nájdete v článku.
TOP triky, ktoré urobia z vášho gulášu majstrovské dielo
Aké mäso je na guláš najlepšie? Čím ho podliať? Do kotlíka dať najskôr zeleninu alebo mäso? Radí skúsený gulášmajster Jožko Hucman. Neexistuje jedlo, ktoré má viac variácií ako guláš. Aký je ideálny recept podľa Jožka?
Juraj Kopčík: Nátierka z hovädzieho špiku
Z hovädzieho špiku je bezpochyby možné pripraviť chutný hovädzí vývar. Ale skúste si pripraviť aj túto skvelú nátierku na kváskový chlebík. Skvelý tip na zaujímavé predjedlo, starter alebo na pohostenie návštevy namiesto bežných chlebíčkov.
Tomáš Chilý: Grilovaný morský ostriež s karfiolovým „cous-cous“
Tomáš Chilý má bohaté pracovné skúsenosti zo zahraničia, a preto sme veľmi radi, že sa s nami delí o recepty medzinárodných kuchýň. Toto jedlo spoznal počas svojho pôsobenia v Katare na Strednom východe. Nie je to lokálna špecialita, ale je to úžasná kombinácia. Spojenie ryby a karfiolu vás dostane. Vyskúšajte s nami :)
Branislav Michalčík: Špaldové pirohy s kačacou plnkou a cibuľovým džemom
Skvelé domáce zemiakové pirohy zo špaldovej múky, plnené plnkou z kačacieho mäsa, podávané s cibuľovým džemom a dusenou kapustou. Zbiehajú sa vám už slinky? Hmmm... Aj nám! Vyskúšajte, výsledok stojí za to!
Juraj Kopčík: Vidiecky jablkový koláč s citrónovým sirupom a arašidovým čipsom
Nenechajte sa pomýliť názvom tohto skvelého dezertu. Aj keď je tam slovo "vidiecky", je to priam luxusný koláčik hodný dobrej reštaurácie alebo výnimočnej návštevy :) Tohtoročná úroda jabĺk bola bohatá, preto nám Juraj Kopčík pripravil práve jablkový jesenný dezert.
Branislav Michalčík: Tekvicové muffiny z pečenej tekvice Hokkaido
Pripravte si s nami známe koláčiky v košíku - skvelé muffiny, v zdravej jesennej verzii z hokkaido tekvice. Recept od gastrošpecialistu Braňa Michalčíka.
Janko Michna: Špenátová polievka so strateným vajíčkom
Pripravovali ste už stratené vajíčko? Janko má pre vás skvelý tip, ako si jeho prípravu zjednodušiť. Recept na špenátovú polievku tak trošku inak. Isto vás nadchne.
Michal Antol: Bravčový trhaný burger s pečenými zemiakmi
Na najbližšej grilovačke zažiarite! Pripravte si skvelý trhaný bravčový burger, ktorý vašich hostí očarí a samozrejme zasýti. Recept od profi kuchára a gril nadšenca Miška Antola.
Tomáš Chilý: Babaganoush šalát s konfitovaným jahňacím plieckom
Baba-Ganoush je jedným z najstarších jedál levantínskej kuchyne. Je viacero variácií tohto receptu, ale Tomáš odporúča presne tento a práve s jahňacím mäsom. Názov je odvodený od slov BABA, čo znamená otec a GANOUSH, čo bolo pravdepodobne meno rodiny, odkiaľ recept pochádza. Občas sa používa aj preklad "láskavý otec". My sme veľmi radi, že Tomáš bol taký láskavý a pripravil pre nás toto skvelé exotické jedlo :)