• overené zákazníkmi
  • nakupujbezpecne.sk

Tomáš Chilý: Grilovaný morský ostriež s karfiolovým „cous-cous“

Tomáš Chilý má bohaté pracovné skúsenosti zo zahraničia, a preto sme veľmi radi, že sa s nami delí o recepty medzinárodných kuchýň. Toto jedlo spoznal počas svojho pôsobenia v Katare na Strednom východe. Nie je to lokálna špecialita, ale je to úžasná kombinácia. Spojenie ryby a karfiolu vás dostane. Vyskúšajte s nami :)

Na grilovaného morského ostrieža s karfiolovým "cous-cous" potrebujeme:

  • 4 filety ostrieža (Sea Bass)
  • 1 karfiol
  • hrsť píniových orieškov
  • hrsť hrozienok
  • maslo
  • soľ, korenie, kurkuma
  • tymián
  • olej
  • jedlé kvety na ozdobenie

Postup:

Karfiol nastrúhame nadrobno na strúhadle na syr a uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali soľ a kurkumu, nie úplne do mäkka (cca 2 minúty bude úplne stačiť). Na panvici na rozohriatom masle orestujeme píniové oriešky, hrozienka, kurkumu a uvarený karfiol, dochutíme soľou a korením.

Filety morského ostrieža osolíme, okoreníme, opečieme na oleji na panvici z jednej strany 1 minútu, potom otočíme na druhú stranu, pridáme maslo a tymián a opečieme znova 1 minútu.

Na tanieri servírujeme karfiolový "cous-cous", naň položíme filety a dozdobíme jedlými kvetmi.

Dobrú chuť!

  • Počet porcií: 2 - 4
  • Čas prípravy: 15 minút

Tento recept pre nás pripravil Tomáš Chilý.

Tomáš Chilý pochádza z Krásna nad Kysucou, kde sa aj v miestnej reštaurácii začalo rodiť jeho kuchárske umenie. Keď ho neskôr osud prihral do Grand Hotela Kempinski vo Vysokých Tatrách, začalo sa jeho putovanie za prácou do zahraničných kuchýň.

V rámci siete Kempinski pracoval v Bahrajne, neskôr v Qatare a aktuálne pôsobí ako Chef de Cuisine v čínskom hoteli Kempinski v meste Yinchuan. Má na starosti 75 zamestnancov, 6 reštaurácií a zodpovedá za medzinárodnú kuchyňu.

Ako sám hovorí, motať sa v kuchyni ho bavilo od detstva a neprestáva ho to baviť dodnes. Ďalšiemu cestovaniu sa nebráni a ktovie, kam do sveta ho ešte vietor zaveje. Isté ale je, že už teraz má bohaté skúsenosti a zaujímavých receptov na rozdávanie :) Začínajúcim kuchárom radí: "Zostaňte skromní, pokorní, tvrdo pracujte a svoju prácu milujte!"

Ak sa vám recept páči, neváhajte ho zdieľať so svojimi priateľmi.

Copyright © 2018 Profi Vision, s. r. o., All rights reserved.

Foto: archív T. Ch.

Kategórie článku

Prečítajte si aj

Profi Vision s.r.o., Seberíniho 8, Bratislava 82103, +421904095654, profikuchar@profikuchar.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info