Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Tradičné

B. Michalčík: Vianočka zapletená z 9 prameňov
Mäkkučká, voňavá, ľahučká a sladká dobrota. Na raňajky, olovrant či večeru. Skvelá ku káve, s lekvárom, alebo len tak... Vianočka doplní vianočnú alebo akúkoľvek inú pohodu. Braňo nás naučí, ako ju zapliesť až z deviatich prameňov, tak neváhajte vstúpiť do našej kulinárskej džungle a nasýťte váš kulinársky inštinkt doplna.

B. Michalčík: Škvarkové pagáčiky
Škvarkové alebo oškvarkové pagáče patria do tradičnej domácej kuchyne. Cesto sa prekladá a tým vrství, vďaka čomu sú pagáčiky krehké a jemné. Pagáče si môžete pripraviť s rôznymi prísadami, ale klasické škvarkové sú snáď najobľúbenejšie a aj najznámejšie. Netreba sa báť prípravy, výsledok stojí za to. Skúste to ako šéfkuchár Braňo.

Peter Varga: Domáca pečeňová paštéta s figami
Povedzte nahlas pâté de foie de poulet. Krása, čo poviete? Vo francúzštine všetko znie nejako lepšie. :) Ale ak poviete paštéta z kuracích pečienok, tiež to bude znieť dostatočne lahodne. Pripravte si úžasne jemnú paštétu podľa receptu šéfkuchára Peťa, natrite ju na čerstvý chrumkavý chlebík a pridajte grilovanú figu. A možno túto delikatesu už inak ako po francúzsky nenazvete.

Michal Kulik: Sedliacky podpecník s bryndzou
Poznáte podpecník, alebo podplamenník, či posúch? Tradičný kúsok zo slovenskej kuchyne, ktorý voláme aj slovenská pizza, pretože veľmi pripomína túto taliansku špecialitu - tvorí ho kysnuté chlebové cesto s pochutinami na vrchu pripravené v špeciálnej peci. Cesto je ale nadýchanejšie, mäkšie, vláčnejšie, ako sme zvyknutí aj pri klasických slovenských koláčoch starej mamy.

B. Michalčík: Domáci zemiakový chlieb
Chutný, sýty, vláčny... taký je chlieb, keď potrebujete nasýtiť veľkú rodinu a v komore nájdete zemiaky, múku a mlieko, ako kedysi naše prastaré mamy. Zemiakový chlieb je jednoducho slovenská klasika, vychádzajúca z tradícií a našich chutí. :) Braňo ako vždy ale nezostal len pri tradičnom recepte. Tento chlebík môžete ozvláštniť pridaním žihľavy, alebo použitím cvikle namiesto zemiakov. Vyskúšate? Braňo odporúča, ale nemusíte. :) Zostať pri osvedčenej klasike je úplne v poriadku.

B. Michalčík: Tradičná veľkonočná tvarohová paska
Domáca sladká paska, či pascha, je rozšírená najmä na východnom Slovensku, kde neodmysliteľne patrí k veľkonočnému stolu. Je to natoľko dôležitá súčasť tradície, že sa dáva aj posvätiť v chráme a odzrkadľuje, aká bude v tom roku úroda. Ak sa totiž skutočne vydarí, môže sa gazdiná tešiť na úrodný rok. Šéfkuchár Braňo pochádza práve z východného Slovenska, preto jeho recept na veľkonočnú pasku bude zaručené skvelý.

Peter Varga: Rýchla pizza bez kysnutia
Väčšina vecí potrebuje svoj čas, veď na dobré sa oplatí čakať. Ale niekedy jednoducho zvíťazí hlad a rýchlosť je nutná voľba. Ak nemôžete čakať na vykysnutie pizza cesta, riešením je tento recept, ktorý je z pera šéfkuchára Petra Vargu. Odporúčané len v prípade veľkej núdze, ale aj tak veľmi chutné.

Peter Varga: Bezlepková pizza
Či už sa stravujete bezlepkovo dobrovoľne, alebo zo zdravotných dôvodov, viete, že pripraviť bezlepkovú verziu tradičných receptov nie je vždy také jednoduché. Lepok totiž v preklade z latinčiny znamená lepidlo, a presne túto funkciu plní, keď sa spojí s vodou. Vďaka tomu cesto z lepkovej múky drží pohromade a dobre sa s ním pracuje. Ak ste celiatik a nechcete si odoprieť chuť pizze, Peťo má pre vás super tip na cesto na bezlepkovú pizzu.

Raňajky kráľov s Petrom Vargom: Vajíčka Benedikt
Vajíčka Benedikt sú obľúbenou súčasťou raňajkového menu reštaurácií a bistier. Šéfkuchár Peťo Varga ich pripravuje veľmi rád a s noblesou jemu vlastnou. Ak sa zajtra ráno neponáhľate a chceli by ste si začiatok dňa skutočne vychutnať, pripravte si túto pochúťku. Toast, šunka, špenát, stratené vajíčko a holandská omáčka, to budú vaše nové raňajky kráľov.

B. Michalčík: Ako vyrobiť domáce droždie
V obchodoch sa minulo droždie a regále po ňom zívajú prázdnotou? Alebo sa do obchodu nemáte ako vybrať? Ak aj tak túžite po nadýchaných domácich rožkoch, chlebe alebo pizzi, riešenie je jednoduché. Vyrobte si domáce droždie!

B. Michalčík: Domáce maslové rožky
Máte chuť na čerstvé domáce rožky, voňavé, chutné, chrumkavé a neodolateľné? Hmmmm, mňam! Braňo Michalčík pre vás pripravil niekoľko skvelých múčnych receptov. Začíname najobľúbenejším pečivom, mäkučkými rožkami.