Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Blog Profikuchar.sk
Vitaj v našom poriadne ostrom kulinárskom blogu! Nasýť svoju túžbu nadchnúť, inšpiruj sa a opakovane prekonávaj samého seba. Keďže nás fascinuje energia a tvorivosť, ktorá je charakteristická pre kulinársky svet, snažíme sa podnietiť tvoju vášeň a nadšenie z prípravy jedla. Práve preto, tu nájdeš kulinárske špeciality, najnovšie informácie a rady od naslovovzatých svetových kráľov kulinárií. Kulinárske dobrodružstvo nikdy nekončí!

Tajomstvá o laserovom gravírovaní na nožoch a príboroch
Vedel si, že u nás si môžeš nechať vygravírovať logo, názov svojej firmy aj na príbory, či prstenec noža ? Gravírovanie nie je len povrchnou ozdobou, je to spôsob ako vyjadriť osobnosť a jedinečnosť v kulinárskom svete. Preto, ak niekomu venuješ text hlboko vrytý do noža, či príboru, obdaruješ ho darčekom s dušou. Vygravírovať si môžeš svoje meno a priezvisko, iniciály, prezývku, prianie, názov, či logo reštaurácie, jednoducho čokoľvek, vďaka čomu nasýtiš svoj kulinársky inštinkt.

Najznámejší slovenskí kuchári radia
Kuchárčina je umenie a krásna profesia, ale zároveň aj obrovská drina a veľa odriekania si v osobnom živote. Takto ohodnotil túto profesiu jeden z našich úspešných šéfkuchárov. Preto sme sa opýtali našich najznámejších kulinárskych kráľov, čo by poradili začínajúcim kuchárom a aké sú ich spomienky na ich začiatky. Veď predsa nič nie je lepšie, ako počuť rady priamo od tých najlepších, ktorí si tiež prešli začiatkami rovnako ako ty !

VIDEO: Ako ostriť nože na ocieľke
Ocieľka na nože je neodmysliteľnou súčasťou každého kuchára v jeho kulináriu. Pomôže ti jednoducho a pravidelne udržiavať tvoje nože ostré, vďaka čomu sa krájanie stane tvojou vášňou. Ostrenie či brúsenie nožov na ocieľke je naozaj jednoduché. Stačí len trocha cviku a správny úchop. Čítaj, pozeraj video a začni prežívať poriadnu kulinársku zverinu!

Využi medvedí cesnak vo svojom kulináriu - ako pochúťku aj medicínu
S jarou prichádza do tvojich kulinárií veľmi obľúbená a zdraviu prospešná bylina – medvedí cesnak. Prinesie ti nové chuťové prekvapenia, pôžitky, či zmyslové naplnenie. Má neodolateľnú výraznú vôňu a korenistú chuť. Môžeme jej využitie zaradiť do poriadnej kulinárskej zveriny, aj vďaka jej liečivým účinkom, ktoré sú známe už tisícky rokov.

Valentínsky darček plný kulinárskej vášne
Február sa tradične spája so sviatkom sv. Valentína, kedy bude hrať prvé husle láska. Premýšľate čím prekvapiť vášho domáceho či profi kuchára? Nasýťte vašu túžbu nadchnúť a doprajte vašej láske kúsok z kulinárskej vášne.

Aké panvice používajú profikuchári pre svoju kulinársku zverinu a voľnosť
Nie je jedno, aké riady používate. Aby ste nasýtili svoj kulinársky inštinkt, používajte panvice a hrnce ako profikuchári. Čo vám vytvorí poriadnu kulinársku zverinu u vás doma? Prvotriedne riady z kvalitných materiálov ako základ kulinárskej džungle gastronómie. Ktoré sú to? Patria tam aj vaše obľúbené nepriľnavé panvice? Čítajte ďalej.

B. Michalčík: Vianočka zapletená z 9 prameňov
Mäkkučká, voňavá, ľahučká a sladká dobrota. Na raňajky, olovrant či večeru. Skvelá ku káve, s lekvárom, alebo len tak... Vianočka doplní vianočnú alebo akúkoľvek inú pohodu. Braňo nás naučí, ako ju zapliesť až z deviatich prameňov, tak neváhajte vstúpiť do našej kulinárskej džungle a nasýťte váš kulinársky inštinkt doplna.

20+1 tip na darčeky pre nasýtenie vášho kulinárskeho inštinktu
Vianoce klopú na dvere a vy stále rozmýšľate, čo by potešilo členov vašej rodiny alebo priateľov? Radi vám poradíme. Z našich tipov na darčeky pre pre nasýtenie kulinárskeho inštinktu si určite vyberiete. A to nielen na Vianoce! :) Potešiť vašich blízkych môžete predsa kedykoľvek počas roka. A bude to ešte krajšie :)

5 dôvodov, prečo je čašník v reštaurácii nenahraditeľný
Ako vnímate čašníka? Ako obsluhu hostí v reštaurácii alebo kaviarni? V modernej gastronómii a hotelierstve sa kladú na čašníka či barmana omnoho vyššie nároky. Zabudnite na mýty o roznášačovi jedál alebo nápojov a pozrite sa, čo sa očakáva od obsluhy každý pracovný deň. Či to bude inšpirácia pre vaše gastrozariadenie alebo pre hodnotenie čašníkov v preplnenej reštaurácii počas obedného zhonu.

Ako pripraviť perfektný steak? Kvalitné mäso a kvalitná panvica na steak = úspešný tandem
Čo potrebujete na prípravu perfektného steaku? Nasýťte svoj kulinársky inštinkt - základom je kvalitné mäso a na druhom mieste dobrá panvica, na ktorej ho dokonale upečiete. Či ste profesionálny alebo domáci kuchár, chutný a dobre prepečený steak si vyžaduje kvalitnú grilovaciu panvicu na steaky. Aká je ideálna panvica na steak a ako si pripravíte perfektný steak pre rodinu i vzácnych hostí?

Nie je panvica ako panvica - ako vybrať správne panvice na indukciu
Moderné varenie? Rozhodne na indukčnej varnej doske. Keď sa tak rozhodnete, čaká vás i nákup panvíc vhodných na indukciu. Nie je to jadrová fyzika. Stačí niekoľko podstatných informácií pre výber univerzálnych i špecifických panvíc a hrncov na indukciu. Varte na indukcii od ruky a s radosťou - či ste profesionálny kuchár alebo zanietený domáci kulinár.

Nerezový riad - obstojí na výbornú v profesionálnej kuchyni aj v domácnosti
Viete, že nerezová panvica zastáva v modernej gastronómii dôležitú úlohu? Vašu domácu kuchyňu totižto posunie o úroveň vyššie. Kvalitný a profesionálny riad z nehrdzavejúcej ocele je neodmysliteľnou súčasťou reštaurácií a gastronomických zariadení. Svedčia o tom výhody nerezového riadu, rôzne množstvo jedál, ktoré na ňom s láskou pripravíte, a minimálne požiadavky na jeho starostlivosť.