Nože na carving a pomôcky
Popis kategórie
Starostlivosť o thajský nôž - najdôležitejší nástroj pre carving
Na to, aby vám thajský nôž vydržal čo najdlhšie a v čo najlepšom stave, musíte im venovať aspoň chvíľku svojho času pred a po použití. Ponúkame vám pár malých rád ako udržať váš hlavný nástroj na dekoratívne vyrezávanie do ovocia a zeleniny v perfektnom stave. Pre dosiahnutie čo najlepšieho výsledku a pre jednoduchšie používanie, udržujte thajský nôž stále ostrý. Je preto potrebné ho z času na čas prebrúsiť. Thajský nôž je ostrý len z jednej strany a preto sa aj brúsi len z jednej strany. Pre brúsenie thajského noža použite radšej jemný brúsny papier namiesto brúsky či brúsneho kameňa, ktoré nožu skracujú životnosť čepele. Po každom použití nôž dôkladne umyte od ovocných štiav čistou vodou, poprípade môžete použiť malé množstvo jemného čistiaceho prostriedku. Nezabudnite nôž dôkladne utrieť od vody a pred uskladnením potrite čepeľ troškou rastlinného oleja. Nikdy nedávajte nôž do umývačky riadu! Tá im skracuje životnosť, pretože sú v blízkosti iného náradia, obúchavajú sa o seba a tiež im neprospieva ani silný a dlhšie trvajúci prúd horúcej vody. Nôž zavrite do ochranného krytu, ktorý ho chráni pred poškodením. S thajským nožom pracujte veľmi opatrne, aby sa predišlo akémukoľvek zraneniu.
Nože IVO pre dokonalý zážitok z varenia. Odporúča šéfkuchár Peter Varga a Milan "Junior" Zimnýkoval.