Japonské nože do kuchyne
Popis kategórie
Kuchársky nôž santoku je univerzálny kuchynský nôž, ktorý pochádza z Japonska. Santoku sa vyznačuje viacúčelovým využitím, a to pre krájanie na plátky, sekanie a mletie na drobné kúsky.
Japonský santoku má čepeľ dlhú 13 až 20 centimetrov a zvyčajne má rovnú hranu. Horná časť rukoväte na santoku nožoch je v súlade s hornou časťou čepele.
Japonské nože santoku sú navrhnuté tak, aby pri práci s nimi došlo k harmónii, a to v hmotnosti noža, jeho šírke a dĺžke a použití pri práci. Preto sa tieto japonské nože považujú za najviac vyvážené a harmonické.
Nájdete u nás kratšie aj dlhšie japonské santoku s rôznymi rukoväťami od plastových až po drevené. Vybrať si môžete špeciálny damaškový santoku nôž s oceľou z 67 vrstiev. U nás si vyberie každý profesionál.
Nože IVO pre dokonalý zážitok z varenia. Odporúča šéfkuchár Peter Varga a Milan "Junior" Zimnýkoval.