Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou, alebo svoje nože vygravírovaným textom !
Mäso a hydina

Ako pripraviť perfektný steak? Kvalitné mäso a kvalitná panvica na steak = úspešný tandem
Čo potrebujete na prípravu perfektného steaku? Nasýťte svoj kulinársky inštinkt - základom je kvalitné mäso a na druhom mieste dobrá panvica, na ktorej ho dokonale upečiete. Či ste profesionálny alebo domáci kuchár, chutný a dobre prepečený steak si vyžaduje kvalitnú grilovaciu panvicu na steaky. Aká je ideálna panvica na steak a ako si pripravíte perfektný steak pre rodinu i vzácnych hostí?

B. Michalčík: Talianske krémové hráškové rizoto s jahňacími kotletami
Braňo vie aj z obyčajného rizota vykúzliť delikatesu. Doplnený o hrášok, pesto z medvedieho cesnaku a pripravený tradičným spôsobom - podlievaním vína a vývaru, rozhodne nie je nudným jedlom. Skvele ho doplnia jahňacie kotlety pripravené metódou sous-vide, a na tanieri krásny efekt spraví granátové jablko. Znie to úžasne? Ešte lepšie to chutí!

Ladislav Belák: Špargľa s holandskou omáčkou, grilovaným lososom a zemiakmi
Sezóna špargle je v našich končinách približne od konca apríla až do júna. Poznáme zelenú, bielu, dokonca fialovú špargľu a práve tá biela - chuťou lahodnejšia a jemnejšia - je okrem jej benefitov na naše zdravie známa aj ako afrodiziakum. Šéfkuchár Ladislav Belák prezradil svoj obľúbený recept z bielej špargle, ktorá sa skvele dopĺňa s lososom a holandskou omáčkou pripravovanou na pare. Chutné, ľahké, výživné.

Peter Varga: Domáca pečeňová paštéta s figami
Povedzte nahlas pâté de foie de poulet. Krása, čo poviete? Vo francúzštine všetko znie nejako lepšie. :) Ale ak poviete paštéta z kuracích pečienok, tiež to bude znieť dostatočne lahodne. Pripravte si úžasne jemnú paštétu podľa receptu šéfkuchára Peťa, natrite ju na čerstvý chrumkavý chlebík a pridajte grilovanú figu. A možno túto delikatesu už inak ako po francúzsky nenazvete.

Michal Kulik: Grilovaná panenka so špargľovým krémom a plneným baklažánom
Čaká vás nálož chutí! Pri Michalových receptoch nás neodradí dlhý názov, pretože vieme, že každá surovina má na tanieri svoje miesto a význam. Kombinácia surovín, ktoré spolu hrajú. Vyskúšajte grilovanú bravčovú panenku zladenú so špargľou, mätou, limetkou, baklažánom, cviklou, zemiakmi a dotvorenú efektným parmezánovo-bylinkovým čipsom.

Michal Kulik: Jarná kuracia roláda s hríbovou omáčkou
Vítame šéfkuchára Hotela Senec**** Michala Kulika na našom blogu! :) Začneme jeho receptom na kuraciu rolku plnenú špenátom, medvedím cesnakom, slaninou a údeným syrom, so zemiakovo-mrkvovým krémom a hríbovou omáčkou.

Milan Junior Zimnýkoval: Pečené jahňa s knedličkami
Milan Zimnýkoval, alias Junior, je okrem iného aj kuchár nadšenec. Pod vedením šéfkuchára Mareka Orta pripravil skvelé veľkonočné menu, nechajte sa inšpirovať. Bude to pečené mliečne jahňa so sladkou grilovanou šalotkou, bylinkovými knedličkami, mladým špenátom a zelerovým pyré.

M. Kolník: Grilovaný pstruh so zeleninovými variáciami a limetkovou omáčkou
Martin Kolník v recepte, ktorý pre nás pripravil, použil na grilovanie filet zo pstruha, ktorého je aktuálne ľahké zohnať. Je totiž sezóna rýb a pstruh má vrchol sezóny v apríli. S pridaním ľahko dostupnej koreňovej zeleniny, vhodnej na každé ročné obdobie, vytvoríme sladkastú chuť, ktorú zjemníme sviežou limetkovou omáčkou. Kombinácia pre skutočných pôžitkárov.

M. Kolník: Grilovaný losos so sépiovými špagetami, waldorf šalátom a špargľovou omáčkou
A do tretice ďalší tip na valentínsky chod - vyvážený, plný chutí a ľahko stráviteľný. Aby sa do vás zmestil aj dezert. :) Recept od Martina Kolníka, v ktorom sa objavujú aj (nie také bežné) sépiové špagety. Už ste ich niekedy jedli?

R. Krcho: Lososový tatarák s wasabi majonézou a sezamom, zemiakový chips
Tatarák môže byť aj z lososa a v kombinácii so sezamom, wasabi majonézou a chrumkavým domácim zemiakovým chipsom to môže byť napríklad skvelé predjedlo na výnimočnú príležitosť.

R. Krcho: Sous vide bravčový bôčik, pyré z bielej pečenej kapusty, zemiakové krokety
Ak by ste chceli svojej polovičke na Deň zaľúbených pripraviť romantickú večeru pri sviečkach, pri výbere jedál do vášho valentínskeho menu sa môžete inšpirovať aj Rasťom Krchom a týmto vydareným bravčovým bôčikom.

M. Kolník: Jahňacie kotlety v pistáciovom prachu
Jahňacie kotlety sú štýlovou delikatesou. Na tanieri vyzerajú efektne a zároveň je ich príprava skutočne jednoduchá. Stačí ich orestovať z každej strany, aby vnútro zostalo pekne ružové. Martin Kolník ich aj nakoniec "vyváľa" v prachu. :) Je to ale pre dobrú vec, pretože pistáciový prach vynesie kotlety ešte vyššie do delikátneho neba.