Urob si radosť! Maj vlastnú výšivku na rondone, alebo vygravírovaný text na noži!
Recepty
Profi recepty od skutočných profi kuchárov! Majstri kuchári, ktorí sa do svojho remesla skutočne vyznajú, pre vás spísali ich vlastné recepty plné chutí a vôní. Kombinácie, ktoré ladia, vyskúšajte!

B. Michalčík: Vianočka zapletená z 9 prameňov
Mäkkučká, voňavá, ľahučká a sladká dobrota. Na raňajky, olovrant či večeru. Skvelá ku káve, s lekvárom, alebo len tak... Vianočka doplní vianočnú alebo akúkoľvek inú pohodu. Braňo nás naučí, ako ju zapliesť až z deviatich prameňov, tak neváhajte vstúpiť do našej kulinárskej džungle a nasýťte váš kulinársky inštinkt doplna.

Ako pripraviť perfektný steak? Kvalitné mäso a kvalitná panvica na steak = úspešný tandem
Čo potrebujete na prípravu perfektného steaku? Nasýťte svoj kulinársky inštinkt - základom je kvalitné mäso a na druhom mieste dobrá panvica, na ktorej ho dokonale upečiete. Či ste profesionálny alebo domáci kuchár, chutný a dobre prepečený steak si vyžaduje kvalitnú grilovaciu panvicu na steaky. Aká je ideálna panvica na steak a ako si pripravíte perfektný steak pre rodinu i vzácnych hostí?

B. Michalčík: Talianske krémové hráškové rizoto s jahňacími kotletami
Braňo vie aj z obyčajného rizota vykúzliť delikatesu. Doplnený o hrášok, pesto z medvedieho cesnaku a pripravený tradičným spôsobom - podlievaním vína a vývaru, rozhodne nie je nudným jedlom. Skvele ho doplnia jahňacie kotlety pripravené metódou sous-vide, a na tanieri krásny efekt spraví granátové jablko. Znie to úžasne? Ešte lepšie to chutí!

Ladislav Belák: Špargľa s holandskou omáčkou, grilovaným lososom a zemiakmi
Sezóna špargle je v našich končinách približne od konca apríla až do júna. Poznáme zelenú, bielu, dokonca fialovú špargľu a práve tá biela - chuťou lahodnejšia a jemnejšia - je okrem jej benefitov na naše zdravie známa aj ako afrodiziakum. Šéfkuchár Ladislav Belák prezradil svoj obľúbený recept z bielej špargle, ktorá sa skvele dopĺňa s lososom a holandskou omáčkou pripravovanou na pare. Chutné, ľahké, výživné.

B. Michalčík: Mrkvová torta
Chutná, svieža, ľahká a krémová. A pritom s mrkvou? Prečo nie. Mrkvová torta už v dnešných časoch nie je ničím výnimočným. Experimenty v kuchyni sú práveže žiadúce a použitie zeleniny v sladkých dezertoch zaujímavé. Mrkva dodá sviežosť, sladkosť aj farebnosť. S marcarpone krémom a chuťou pomaranča ako stvorená na oslavu, alebo len tak, pre radosť.

B. Michalčík: Škvarkové pagáčiky
Škvarkové alebo oškvarkové pagáče patria do tradičnej domácej kuchyne. Cesto sa prekladá a tým vrství, vďaka čomu sú pagáčiky krehké a jemné. Pagáče si môžete pripraviť s rôznymi prísadami, ale klasické škvarkové sú snáď najobľúbenejšie a aj najznámejšie. Netreba sa báť prípravy, výsledok stojí za to. Skúste to ako šéfkuchár Braňo.

B. Michalčík: Oriešková griláž
Jednoduchý dezert, ktorý nechýba vo vianočnej ani veľkonočnej zbierke tradičných receptov. Poznáme ich z detstva, aj z každej návštevy. :) Krásne orieškové, karamelovo sladučké. Grilážky, či griláž. Ak ich na záver polejete čokoládou, neodolá im už nik.

Peter Varga: Domáca pečeňová paštéta s figami
Povedzte nahlas pâté de foie de poulet. Krása, čo poviete? Vo francúzštine všetko znie nejako lepšie. :) Ale ak poviete paštéta z kuracích pečienok, tiež to bude znieť dostatočne lahodne. Pripravte si úžasne jemnú paštétu podľa receptu šéfkuchára Peťa, natrite ju na čerstvý chrumkavý chlebík a pridajte grilovanú figu. A možno túto delikatesu už inak ako po francúzsky nenazvete.

B. Michalčík: Cuketové špagety s krevetami
Rôzne druhy zeleninových "špagiet" sú vhodným jedlom, ak sa chcete najesť ľahko, zdravo a fit. Cuketa je v tomto prípade skvelou voľbou, je pripravená rýchlo a v spojení s paradajkami a krevetami vykúzlite ľahký obed či večeru veľmi jednoducho. Ak ešte stále máte dostatok cukín a koláč, placky a grilovanú či pečenú verziu ste už mali, vyskúšajte aj špagety podľa šéfkuchára Braňa.

B. Michalčík: Letný ryžový šalát s grilovanou nektárinkou
Vedeli ste, že zelenina a ovocie nemusia byť na tanieri striktne oddelené? A že grilovať môžeme aj nektárinku či melón? V letných horúčavách sa nám prirodzene žiada stravovať ľahšie, preto zeleninový alebo ovocný šalát z čerstvých sezónnych surovín je skvelou voľbou. Zasýti, osvieži, ochladí a skvele chutí. Braňo sa ale nebojí pridať k zelenine aj ovocie, ktoré dokonca ugriluje. Zahviezdite pri najbližšej grilovačke týmto receptom.

Peter Varga: Marhuľové guľky z tvarohového cesta
Marhule sú jednou zo skvelých letných štavnatých pochúťok. Peťo ich má plnú záhradu a po zbere ich spracuje na rôzne spôsoby. Džem alebo bublanina je tiež skvelým nápadom, ale pripraviť sa z nich dajú aj úžasné marhuľové guľôčky, ktoré milujú malí aj veľkí. Jednoduché nelepivé tvarohové cesto je Peťove obľúbené, pretože je chutné a rýchle. Vyberte si posýpku podľa chuti a vychutnávajte leto!

Mirka Chvosteková: Crème brûlée s karamelovou krustou
Sladučký lahodný dezert Crème brûlée pochádza z Francúzska, ako je z jeho názvu zrejmé. Tak honosne to znie, že by bola škoda to prekladať, ale ak by sme chceli, máme z toho spálený krém. Názov je skutočne výstižný, pretože tento dezert, ktorý sa servíruje studený v malých zapekacích miskách, obsahuje naozaj krém (custard) a spálenú karamelovú krustu na jeho povrchu, ktorú najjednoduchšie dosiahnete pomocou flambovacej pištole.