Máte otázky?

Barbora Vám poradí

+421 904 095 654
(Po - Pia: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Ocieľky

Popis kategórie

Ocieľky pomôžu udržiavať nôž ostrý pri každodennom používaní. Ocieľka vám neposlúži, ak máte veľmi tupý nôž, potom musíte siahnuť po brúsnom kameni, ručnej alebo elektrickej brúske.

Ocieľka je akýsi pilník, ktorý môže mať oceľovú, keramickú alebo diamantovú úpravu. Rúčka je spravidla plastová, kovová alebo drevená. Podľa dĺžky noža si vyberajte dĺžku ocieľky, najdlhšiu využijete pri veľkých kuchárskych nožoch alebo mäsiarskych nožoch.

Nôž pri brúsení ocieľkou udržujte v správnom uhle, ktorý je štandardne 20 stupňov (pri špeciálnych nožoch sa uhol môže meniť). Nožom po ocieľke prechádzate z jednej aj druhej strany niekoľkokrát podľa toho v akom stave máte nôž. Niekedy vám bude stačiť 5 inokedy 20 pohybov. Po brúsení ocieľkou nôž umyte vodou a utrite ho handričkou, aby ste odstránili nečistoty po brúsení.

Zoradiť:
Najpredávanejšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najnovšie
Zobrazených 1-18 z celkovo 33 záznamov.

Rokmi preverení výrobcovia a dodávatelia

Zobraziť všetkých výrobcov

#profikuchar na Instagrame

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info