Máte otázky?

Petra Vám poradí

+421 2 800 123 45
(Po - Pia: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Brúsenie nožov

Popis kategórie

K starostlivosti o nože patrí aj ich pravidelné brúsenie a ostrenie.

Rozdiel medzi brúsením a ostrením je nasledovný: Brúsenie udržiava vybrúsené ostrie a zarovnáva mikroskopické zúbky a trhlinky v čepeli, no neodstraňuje oceľ. Môžete ho vykonávať často, aj po každom použití. Ostrenie je komplexnejšie, odoberá oceľ a vytvára nový okraj, preto je vhodné vykonávať ho len raz, maximálne dvakrát za rok. Ak budete nože udržiavať v dobrom stave a pravidelne ich brúsiť, predídete nutnosti častejšie ich ostriť.

Existuje niekoľko spôsobov ako udržiavať nože ostré. Najjednoduchšie je zadovážiť si ručnú alebo elektrickú brúsku. Brúsky majú prednastavené uhly brúsenia, a preto stačí, ak nôž niekoľkokrát pretiahnete cez zárez smerom k sebe.

Ďalšou, trošku zložitejšou možnosťou, je ocieľka. Pri ostrení držíte nôž tak, aby s ocieľkou zvieral uhol 20 stupňov a prechádzate nožom po ocieľke z oboch strán.

A nakoniec pre skúsenejších „brúsičov“ sú tu brúsne kamene. Pred použitím ponoríte brúsny kameň do vody a následne prechádzate čepeľou noža plynulým pohybom po kameni z oboch strán.

Podrobnejšie informácie o brúsení nožov sa dozviete v tomto článku.

Zoradiť:
Najpredávanejšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najnovšie
Zobrazených 1-18 z celkovo 72 záznamov.

Rokmi preverení výrobcovia a dodávatelia

Zobraziť všetkých výrobcov

#profikuchar na Instagrame

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info