Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou, alebo svoje nože vygravírovaným textom !
Bezmäsité

B. Michalčík: Vianočka zapletená z 9 prameňov
Mäkkučká, voňavá, ľahučká a sladká dobrota. Na raňajky, olovrant či večeru. Skvelá ku káve, s lekvárom, alebo len tak... Vianočka doplní vianočnú alebo akúkoľvek inú pohodu. Braňo nás naučí, ako ju zapliesť až z deviatich prameňov, tak neváhajte vstúpiť do našej kulinárskej džungle a nasýťte váš kulinársky inštinkt doplna.

B. Michalčík: Škvarkové pagáčiky
Škvarkové alebo oškvarkové pagáče patria do tradičnej domácej kuchyne. Cesto sa prekladá a tým vrství, vďaka čomu sú pagáčiky krehké a jemné. Pagáče si môžete pripraviť s rôznymi prísadami, ale klasické škvarkové sú snáď najobľúbenejšie a aj najznámejšie. Netreba sa báť prípravy, výsledok stojí za to. Skúste to ako šéfkuchár Braňo.

B. Michalčík: Cuketové špagety s krevetami
Rôzne druhy zeleninových "špagiet" sú vhodným jedlom, ak sa chcete najesť ľahko, zdravo a fit. Cuketa je v tomto prípade skvelou voľbou, je pripravená rýchlo a v spojení s paradajkami a krevetami vykúzlite ľahký obed či večeru veľmi jednoducho. Ak ešte stále máte dostatok cukín a koláč, placky a grilovanú či pečenú verziu ste už mali, vyskúšajte aj špagety podľa šéfkuchára Braňa.

B. Michalčík: Letný ryžový šalát s grilovanou nektárinkou
Vedeli ste, že zelenina a ovocie nemusia byť na tanieri striktne oddelené? A že grilovať môžeme aj nektárinku či melón? V letných horúčavách sa nám prirodzene žiada stravovať ľahšie, preto zeleninový alebo ovocný šalát z čerstvých sezónnych surovín je skvelou voľbou. Zasýti, osvieži, ochladí a skvele chutí. Braňo sa ale nebojí pridať k zelenine aj ovocie, ktoré dokonca ugriluje. Zahviezdite pri najbližšej grilovačke týmto receptom.

B. Michalčík: Mazané pomazánky všetkých farieb
Čerstvý mäkučký chlieb, pomazánka a čerstvá zelenina. Zbiehajú sa vám slinky? Veru aj nám. :) Lahodná nátierka dodá elegantnosť a posunie obyčajný "chlebíček" alebo jednohubku na vyšší level. Braňo pre nás pripravil 3 skvelé nátierky, vďaka ktorým nielen povýšite vaše raňajky alebo ulahodíte návšteve, ale dodáte vášmu telu aj potrebné živiny a silu.

Peter Varga: Placky s medvedím cesnakom
K jari jednoznačne patrí medvedí cesnak. O jeho pozitívnych účinkoch na zdravie ste už určite počuli, ale najväčším prínosom je podľa nás charakteristická chuť. :) Dodá ten správny šmrnc mnohým jedlám a jedným z nich sú aj placky. Namiesto klasických zemiakových vyskúšajte tvarohovo krupicové ladené do jarnej zelenej farby. Šéfkuchár hviezd Peťo Varga vám s tým pomôže.

B. Michalčík: Domáci indický chlieb NAAN
Naan je veľmi chutný tradičný indický chlieb. V Indii ho jedia takmer ku všetkému, lepšie povedané namáčajú. Má tvar placky a môžete si ho pripraviť na panvici alebo v rúre. Braňo pre nás pripravil jeho jednoduchú "easy" verziu.

B. Michalčík: Domáca talianska ciabatta
Francúzi majú bagety a Taliani zase ciabattu. Chrumkavá na povrchu, nadýchaná vo vnútri. A neskutočne lahodná. Taká je pravá talianska ciabatta. Pripravte si ju doma a pridajte do nej olivy alebo sušené paradajky. Neodoláte.

B. Michalčík: Domáce farebné žemle na hamburger
Čierna, červená, ružová alebo zelená žemľa? Prečo nie. :) Hamburgery sú populárne sami o sebe, ale ak namiesto obyčajnej žemle položíte na tanier farebnú žemličku, bude z toho chutná a tiež zaujímavá a štýlová delikatesa.

B. Michalčík: Hokkaidó ravioli plnené gaštanovou plnkou na hubovej omáčke
Ravioli sú talianske cestoviny plnené mäsovou alebo zeleninovou zmesou. Pripomínajú naše pirohy, preto pripraviť domáce ravioli nie je až taký problém. Branislav, ako mu je blízke, samozrejme nezostal len tak pri obyčajnom recepte a vykúzlil opäť niečo originálne. :) Do receptu pridal samé jesenné suroviny, a to tekvicu, gaštany a huby.

Branislav Michalčík: Cviklové palacinky plnené avokádovo-bryndzovým dipom
Máj nie je len lásky čas, je to aj úžasnej čerstvej bryndze čas! :) Práve májová bryndza je tá najlepšia a najzdravšia. Bryndzové halušky alebo pirohy isto poznáte. Skúste bryndzu použiť napríklad ako náplň do slaných palaciniek. Braňo pre nás pripravil takúto verziu, vyskúšajte.

Branislav Michalčík: Tekvicové muffiny z pečenej tekvice Hokkaido
Pripravte si s nami známe koláčiky v košíku - skvelé muffiny, v zdravej jesennej verzii z hokkaido tekvice. Recept od gastrošpecialistu Braňa Michalčíka.