Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Blog Profikuchar.sk strana 11 z 15
Ako sa (ne)bohatne na obedových menu
Poznáte to. Je čas obeda a mnohé reštaurácie praskajú vo švíkoch. Najviac tie, kde sa cena za menu pohybuje od 3 do 4 eur. Pri stovkách ľudí, čo sa tam denne otočia, to musí byť slušný zárobok a majiteľ je iste v balíku, pomyslíte si. Naozaj? Poďme si to rozmeniť na drobné.
Stovky kíl mäsa a litrov kávy: Na čom si pochutnával štáb filmu Správa?
Blato, sneh, dážď aj obrovská zima. S tým všetkým sa museli popasovať herci, komparzisti a štáb filmu režiséra Petra Bebjaka Správa. A v takýchto podmienkach uprostred ničoho dokázala cateringová spoločnosť Rastislava Krcha počas 17 filmovacích dní pripraviť kvalitné, moderné a nezabudnuteľné občerstvenie. Ako to prebiehalo?
Branislav Michalčík: Fazuľový čoko brownies (bezlepkový)
Pripravte si s nami úžasný dezert v zdravšej verzii. Tento recept na brownies vás prekvapí použitím fazule namiesto múky, preto je bezlepkový. Okrem toho sú tu použité ďalšie zdravšie suroviny, ako kokosový tuk a kokosový cukor. Zostáva však lahodným koláčikom brownie, čiže je sladký, zvonku chrumkavý, zvnútra vláčny. A samozrejme, poriadne čokoládový :)
TV kuchár František Sedlák: Publikum chce jedlo s príbehom
V televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja s kamarátom lámal rekordy. Celé Slovensko skúšalo ich recepty, do boja proti nim sa postavili aj šéfkuchárske hviezdy Martin Korbelič a Marek Ort. Cez televízne obrazovky ponúkal divákom zážitok z varenia a presne tento pocit teraz prináša publiku naživo.
Zdenka Havettová: 3 jednoduché recepty na lahodné "zimné" polievky
Polievky nás nielen zasýtia, ale aj zahrejú a najmä stimulujú naše trávenie. Preto nie sú len doplnkom hlavného chodu, ale môžeme im dať prívlastok kráľovské jedlo. V zime ich pokojne môžeme variť dlhšie - vhodné sú strukovinové polievky s koreňovou zeleninou a kvalitné mäsové vývary. 3 skvelé recepty nájdete v článku.
TOP triky, ktoré urobia z vášho gulášu majstrovské dielo
Aké mäso je na guláš najlepšie? Čím ho podliať? Do kotlíka dať najskôr zeleninu alebo mäso? Radí skúsený gulášmajster Jožko Hucman. Neexistuje jedlo, ktoré má viac variácií ako guláš. Aký je ideálny recept podľa Jožka?
Tipy expertky na výživu: Zdravý jedálniček v kocke
Úbytok na váhe nie je jediným benefitom zdravšieho spôsobu života. Cítiť sa fit, menej únavy, lepší výkon... to už je celkom slušná motivácia. Navyše si musíme uvedomiť, že drvivá väčšina chorôb pramení zo stravy. Prečítajte si jednoduché tipy lektorky a poradkyne pre výživu.
Juraj Kopčík: Nátierka z hovädzieho špiku
Z hovädzieho špiku je bezpochyby možné pripraviť chutný hovädzí vývar. Ale skúste si pripraviť aj túto skvelú nátierku na kváskový chlebík. Skvelý tip na zaujímavé predjedlo, starter alebo na pohostenie návštevy namiesto bežných chlebíčkov.
Ako vylepšiť manažment v kuchyni? Alfou a omegou je dobrý tím
Tomáš Tejbus počas svojho pôsobenia na slovenskej gastroscéne vystriedal rôzne pozície a kuchyne. Čo patrí podľa neho k top nástrojom dobrého fungovania kuchyne?
Tomáš Chilý: Grilovaný morský ostriež s karfiolovým „cous-cous“
Tomáš Chilý má bohaté pracovné skúsenosti zo zahraničia, a preto sme veľmi radi, že sa s nami delí o recepty medzinárodných kuchýň. Toto jedlo spoznal počas svojho pôsobenia v Katare na Strednom východe. Nie je to lokálna špecialita, ale je to úžasná kombinácia. Spojenie ryby a karfiolu vás dostane. Vyskúšajte s nami :)
Keď Čína udáva trendy - naučte sa variť podľa pravidiel čínskej medicíny
Slovenský šéfkuchár pôsobiaci v Číne Tomáš Chilý zhrnul päť zásad, podľa ktorých sa v Číne varí a stravuje. Číňania totiž vedia, že práve potraviny a strava dokážu efektívne pomôcť pri rôznych ťažkostiach.
Branislav Michalčík: Špaldové pirohy s kačacou plnkou a cibuľovým džemom
Skvelé domáce zemiakové pirohy zo špaldovej múky, plnené plnkou z kačacieho mäsa, podávané s cibuľovým džemom a dusenou kapustou. Zbiehajú sa vám už slinky? Hmmm... Aj nám! Vyskúšajte, výsledok stojí za to!