• overené zákazníkmi
  • nakupujbezpecne.sk

Zwilling

Údržba nožov Zwilling

Umývanie a čistenie

Nože Zwilling možno vďaka špeciálnej formule kvalitnej ocele umývať v umývačke riadu, avšak nože by nemali byť vystavené teplotám nad 55 ° C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných predmetov (hrnce, príbory, iné nože). Čistiace prostriedky pre umývačky riadu často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch ocele aj rukoväte, zároveň môžu skrátiť životnosť nožov a skrátiť dobu, po ktorú si uchovajú vysokú ostrosť. Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie, a preto je doporučované. Nože umývajte vlažnou vodou a šetrným čistiacim prostriedkom jemnú stranou špongie.

Krájacia podložka

Odporúčame používať flexibilnú krájaciu podložku (doštička) - drevenú, silikónovou či plastovú. Príliš tvrdé materiály ako je sklo, granit alebo keramika môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie.

Ostrenie / brúsenie

Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší než ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť. Pokiaľ na noži vznikne "zub" či deformita, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka. K ostreniu odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brúsne kamene Zwilling.

bezpečné uloženie

Skladujte nože na bezpečnom mieste (mimo dosahu detí), vždy dbajte na to, aby k vám smerovala rukoväť, nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať. Do dreveného bloku na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba očistené a osušené nože.

správny nôž

Vždy používajte ten správny nôž - veľkosť a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líšia, a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájacie techniky a teda aj špecifický nôž.

Profi Vision s.r.o., Seberíniho 8, Bratislava 82103, +421904095654, profikuchar@profikuchar.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info