Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Blog Profikuchar.sk strana 9 z 15
B. Michalčík: Losos steak na ryžových rezancoch s kokosovým mliekom a špenátom
Braňo veľmi rád pripravuje ryby a tentoraz recept prispôsobil tak, aby si ho mohli pripraviť aj ľudia, ktorí vynechávajú v potravinách lepok a mliečnu bielkovinu. Vznikla z toho veľmi zaujímavá kombinácia potravín a recept, ktorý isto ocenia všetci, nie len ľudia s potravinovou alergiou.
Ako vybrať ten správny záhradný gril?
Poradíme vám, ako vybrať ten správny záhradný gril presne podľa vašich potrieb. Aké sú výhody a nevýhody jednotlivých typov? Čo si všímať pri výbere grilu?
POŠÍROVANIE – ani najjemnejšie potraviny sa nerozpadnú a ostanú šťavnaté a chutné
Vyskúšajte vo vašej kuchyni niečo nové. O pošírovaní ste už isto počuli. Čo je to presne pošírovanie? Ako na to? Postupy, rady a tipy nájdete v článku.
Čo ste netušili o čokoláde – kráľovnej medzi sladkosťami
Kde rastú najlepšie kakaové bôby? Čo určuje kvalitu čokolády? Pozývame na šálku horúcich čokoládových zaujímavostí.
Perkelt a paprikáš – viete, v čom sa líšia?
Robíte doma perkelt alebo paprikáš? A ste si istí? Táto téma totiž vôbec nie je taká jednoduchá, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Tipujete, že rozdiel bude v smotane? Veru nie, správnu odpoveď by uhádol málokto.
Branislav Michalčík: Cviklové palacinky plnené avokádovo-bryndzovým dipom
Máj nie je len lásky čas, je to aj úžasnej čerstvej bryndze čas! :) Práve májová bryndza je tá najlepšia a najzdravšia. Bryndzové halušky alebo pirohy isto poznáte. Skúste bryndzu použiť napríklad ako náplň do slaných palaciniek. Braňo pre nás pripravil takúto verziu, vyskúšajte.
Trendy, ktoré hýbu svetom cateringu
Tipnete si, na ktorých 5 vecí by ešte pred pár rokmi pri plánovaní eventu takmer nik nepomyslel a teraz sa stávajú hitom? Majiteľ úspešnej cateringovky prezradil, čo je dnes in.
FLAMBOVANIE – oheň, ktorý dodá jedlám punc exkluzivity
Používa sa ako konečná úprava hotových pokrmov. Spočíva v ich poliatí alkoholom, ktorý zapálime. Výsledný pokrm bude mať menšie množstvo tukov a výraznejšiu chuť. Tým najväčším tajomstvom výnimočnosti flambovania je vizuálny efekt. Prinášame vám presný postup, dôležité zásady a super tipy.
Móda v kuchyni: Aké kuchárske rondony sú hitom medzi kuchármi?
Predstavíme vám trendy v kuchyni. Aké farby a materiály sú dnes najpopulárnejšie? Prečo kuchári obľubujú "crazy" rondony? Ako zapnúť rondon, aby bol kuchár štýlový? Všetko o súčasných trendoch kuchárskych rondonov.
Grilovanie - ako urobiť z bežnej grilovačky výnimočnú
Skutočnosť, že grilovačky sa tešia veľkej obľube, nie je náhodná. Grilovanie v sebe totiž spája pôžitok z chutného jedla, stretnutia priateľov a príjemného prostredia. Ako dosiahnuť, aby vaša grilovačka nebola len jednou z mnohých, ale stala sa výnimočným zážitkom?
Peter Varga: Írsky Bailey´s Cheesecake
Jednoduchý a chutný recept na lahodný cheesecake od majstra kuchára s dobrým srdcom Petra Vargu. Írsky likér Bailey´s mu dodá ten správny šmrnc. :)
GLAZOVANIE – technika, ktorá jedlo krášli aj chráni
Cieľom glazovania je vytvoriť na jedle hladký a lesklý povrch. Názov tejto techniky pochádza z francúzskeho slova „glazé“, v preklade glazúra. Pre vytvorenie glazúry sa využíva voda, olej, maslo, smotana, med, vaječný žĺtok a mnohé ďalšie suroviny. Všetko o glazovaní v článku.