Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Blog Profikuchar.sk strana 7 z 15
Novinky 2020 z dielne Wüsthof - nemecká kvalita zo Solingenu
Limitovaná ponuka za akciové ceny! 2 nože Perfect Match, blok zdarma, Kitchen Surfer v 5. edícii a skvelý mäsiarsky nôž. Nože kované z jedného kusu kvalitnej ocele 100 % Made in Solingen, Nemecko.
M. Kolník: Grilovaný losos so sépiovými špagetami, waldorf šalátom a špargľovou omáčkou
A do tretice ďalší tip na valentínsky chod - vyvážený, plný chutí a ľahko stráviteľný. Aby sa do vás zmestil aj dezert. :) Recept od Martina Kolníka, v ktorom sa objavujú aj (nie také bežné) sépiové špagety. Už ste ich niekedy jedli?
R. Krcho: Lososový tatarák s wasabi majonézou a sezamom, zemiakový chips
Tatarák môže byť aj z lososa a v kombinácii so sezamom, wasabi majonézou a chrumkavým domácim zemiakovým chipsom to môže byť napríklad skvelé predjedlo na výnimočnú príležitosť.
R. Krcho: Sous vide bravčový bôčik, pyré z bielej pečenej kapusty, zemiakové krokety
Ak by ste chceli svojej polovičke na Deň zaľúbených pripraviť romantickú večeru pri sviečkach, pri výbere jedál do vášho valentínskeho menu sa môžete inšpirovať aj Rasťom Krchom a týmto vydareným bravčovým bôčikom.
M. Kolník: Jahňacie kotlety v pistáciovom prachu
Jahňacie kotlety sú štýlovou delikatesou. Na tanieri vyzerajú efektne a zároveň je ich príprava skutočne jednoduchá. Stačí ich orestovať z každej strany, aby vnútro zostalo pekne ružové. Martin Kolník ich aj nakoniec "vyváľa" v prachu. :) Je to ale pre dobrú vec, pretože pistáciový prach vynesie kotlety ešte vyššie do delikátneho neba.
Martin Kolník: Bao žemľa s guacamole a dipom z pečeného cesnaku
Môže vám pripomínať známu obloženú žemľu hamburger alebo zložené mexické tacos. Je to však ázijská bao žemľa, ktorá má pôvod v Taiwane. Postupom výroby sa podobá na naše slovenské parené buchty alebo knedle, pretože základ tvorí kysnuté cesto pripravované na pare. Bao žemľa je však servírovaná na slano.
B. Michalčík: Konfitovaná hus
Branislav Michalčík nám ukáže, ako sa pečie hus inak. :) Pripravil pre nás konfitovanú naporcovanú hus. Na rozdiel od receptu na pečenú hus, je tá konfitovaná šťavnatejšia, nie je taká suchá, ako pečená. Mäsko sa krásne oddeľuje od kosti a zároveň natiahne chute, ktoré pridáte do tuku (cesnak, rasca a pod.). Tiež ju môžete uskladniť.
5 dôvodov, pre ktoré dobrí kuchári investujú do kvalitnej obuvi
Ku kuchárovi nepatrí len nôž a varecha, k základnej výbave patria aj topánky. Skúsení kuchári vedia, že kvalitná obuv je dôležitou investíciou, ktorá svojho nositeľa chráni a pomáha mu k lepším výkonom. Ako vybrať správnu kuchársku obuv?
Tomáš Chilý: Recepty na základné karí pasty - červená, zelená a žltá karí pasta
Karí pasta je zmes tradičného korenia, byliniek a chilli s netradičnou orientálnou chuťou. Môžete si zaobstarať aj hotové predpripravené karí pasty, ale domáce je cennejšie. Originálne recepty prináša Tomáš Chilý, ale v recepte mierne prispôsobil množstvo chilli. Karí pastu podľa tradičného receptu by u nás totiž vydržal len málokto. :)
B. Michalčík: Hokkaidó kapučíno - tekvicová polievka trochu inak
Niekto by jednoducho napísal recept na tekvicovú polievku a servíroval ju do taniera. Ale nie Braňo. :) On vymyslí hokkaidó kapučíno a naservíruje ho naozaj ako kávu. Čo na to hovoríte? Vyskúšajte podávať polievku takto, budete isto originálny. Lahodná, krémová a nádherne levanduľovo voňavá.
B. Michalčík: Hokkaidó ravioli plnené gaštanovou plnkou na hubovej omáčke
Ravioli sú talianske cestoviny plnené mäsovou alebo zeleninovou zmesou. Pripomínajú naše pirohy, preto pripraviť domáce ravioli nie je až taký problém. Branislav, ako mu je blízke, samozrejme nezostal len tak pri obyčajnom recepte a vykúzlil opäť niečo originálne. :) Do receptu pridal samé jesenné suroviny, a to tekvicu, gaštany a huby.
Rastislav Krcho: Špeciality na grile s whiskey marinádou
Kvalitná whiskey dodá grilovanému mäsku zaujímavú chuť, ktorá vás isto osloví. Vyskúšajte nové špeciality na grile s použitím zaujímavej marinády.