Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Články strana 2 z 8
Liatinové hrnce zrejú ako víno - čím sú staršie, tým sú lepšie
Objavte čaro nezameniteľného varenia v liatinovom riade. Praktický materiál, tvarová rozmanitosť a všestrannosť použitia hovoria jasné áno liatinových hrncom, liatinovým panviciam či liatinovým sadám v modernej kuchyni profesionálov i v trendovej domácnosti. Výhody, ktoré získate pri varení vďaka riadom z liatiny, vás presvedčia pre rýchly nákup a dlhodobé používanie.
Ako sa varí na indukčnej varnej doske? Ľahko, rýchlo, bezpečne
Rýchlo, prakticky, úsporne a bezpečne - spoznajte benefity moderného spôsobu varenia. Indukčné varné dosky a spotrebiče si získavajú srdcia kuchárov, gazdín i celých rodín. Zoznámte sa s výhodami, pre ktoré sú indukčné varné dosky ideálnym pomocníkom v kuchyniach profesionálov i v bežných domácnostiach.
Ako si vyrobiť domáce jerky
Chutné mäsové pochúťky sa dajú pripravovať na množstvo spôsobov. Čerstvé mäso sa dá variť, grilovať, piecť aj dusiť. Ak si ho chcete uskladniť na dlhší čas, pravdepodobne vás ako prvé napadne dať ho do mrazničky a môžete sa tiež pustiť do zložitej prípravy domácich konzerv. Medzi spôsoby, ktoré využívali naši predkovia, patrí aj sušenie, výsledkom ktorého sú chutné a trvanlivé jerky.
Milan Junior Zimnýkoval: Radšej si počkám na investora, ako spraviť program o varení na nízkej úrovni
V gastronómii je viac doma ako mnoho majiteľov reštaurácii – za 12 rokov, čo sa točí v profi kuchyniach a učí sa od profesionálnych kuchárov si vycibril nielen svoje kuchárske zručnosti, no najmä názor na to, ako by mali vyzerať programy o varení. Vedeli ste však, že nikdy nemal ambíciu stať sa profesionálnym kuchárom a že nezje jednu z typických pochúťok Slovákov?
Organizácia kuchyne doma – ako vytvoriť dokonalý priestor pre varenie?
Kuchyňa je miestom, kde vznikajú tie najlepšie pochutiny pod slnkom. Pokiaľ doma radi varíte a pečiete, s veľkou pravdepodobnosťou v nej denno-denne trávite veľa času. A práve preto je dôležité, aby bola správne rozvrhnutá.
Veľká vianočná súťaž o 20 hodnotných cien za takmer 1000 €
Zapojte sa do našej veľkej vianočnej súťaže o 20 ostrých darčekov z dielne portugalskej značky kvalitných nožov IVO Cutelarias v hodnote takmer 1000 EUR.
Stravovanie na školách sa mení. Iné sú ingrediencie, aj postupy
Ide to možno pomalšie, ako by sme si želali, ale aspoň správnym smerom. Deti na školách dostávajú na tanier vyváženejšiu stravu, a to nielen vďaka zdravším ingredienciám, ale aj zvolenému postupu ich spracovania. Čo je v stravovaní na školách nové?
Jar praje očiste tela, na detox však treba s rozumom
Rovnako ako pri diéte sa pri detoxikácii organizmu môžeme dostať do rôznych stravovacích extrémov, ktoré nám môžu viac uškodiť ako pomôcť. Záleží preto, akú očistnú kúru si zvolíme a čo s ňou chceme dosiahnuť. Je cielená detoxikácia skutočne prospešná a potrebná pre náš organizmus? Hovorí Zdenka Havettová, poradkyňa pre výživu.
Láska k vareniu prežije aj koronu
Kuchári sú bojovníci nielen medzi rozpálenými sporákmi a horúcimi hrncami. S príchodom pandémie koronavírusu, keď gastro prevádzky dostali údery pod pás i do srdca, nezložili zbrane a snažia sa ďalej “variť s ingredienciami”, ktoré majú. Hoci je realita neúprosná a mnohé reštaurácie už nadobro zatvorili, stále medzi bojovníkmi v rondonoch horí nádej, že nie je všetkým gastronomickým dňom koniec.
Uvarte si vášeň, tieto chutné afrodiziaká vám s tým pomôžu
Podporte svoj apetít na lásku správnym výberom sexi ingrediencií. Láskyplný, šteklivý, horúci, milujúci - taký by mal byť valentínsky večer s vašou láskou. Ak nevyužijete ponuky reštaurácií na hotovú romantickú večeru, chute na lásku si môžete vytvoriť aj sami doma.
Čistenie a dezinfekcia v domácnosti: Ako si poradiť v čase koronakrízy?
Mnohé dezinfekčné prostriedky sú pre koronavírus dlhodobo vypredané alebo príšerne predražené. Máme pre vás 6 skvelých receptov na výrobu čistiacich a dezinfekčných prostriedkov v pohodlí vášho domova.
Expertka na výživu radí: Ako sa stravovať na jar?
Ak budete rešpektovať prírodu a siahať po surovinách, ktoré nám ponúka, telo sa vám odvďačí. Radí výživová špecialistka Zdenka Havettová, ktorá odporúča priblížiť sa v strave k tomu, čo v aktuálnej sezóne rastie.