Aké panvice používajú profikuchári pre svoju kulinársku zverinu a voľnosť

Nie je jedno, aké riady používate. Aby ste nasýtili svoj kulinársky inštinkt, používajte panvice a hrnce ako profikuchári. Čo vám vytvorí poriadnu kulinársku zverinu u vás doma? Prvotriedne riady z kvalitných materiálov ako základ kulinárskej džungle gastronómie. Ktoré sú to? Patria tam aj vaše obľúbené nepriľnavé panvice? Čítajte ďalej.
Materiály riadov a panvíc ako základ kulinárskej voľnosti
Viete, čo je pre profesionálnych šéfkuchárov pri príprave jedál kľúčové?
Prvotriedne materiály, s ktorými vykúzlia totálnu kulinársku zverinu deň čo deň, rýchlo a efektívne.
Aby ukázali svoju náruživosť pre varenie, potrebujú kuchári hrnce a panvice, ktoré vydržia neustále používanie s minimálnou údržbou.
Vaša domáca kuchyňa sa od tej profesionálnej výrazne líši - prístupom, rýchlosťou prípravy jedál, množstvom stravníkov, rozsahom i používaným vybavením.
Materiály riadov a panvíc podľa znamenitých šéfkuchárov
Rýchlosť, efektívnosť a možnosť totálneho kulinária sa naplno prejavia s výberom správneho materiálu na panvice a riady profesionálneho kuchára.
Keď sa opýtate na názor profikuchára, odporučí vám isto nerezový riad, hrnce z liatiny, panvice z hliníka alebo z medi.
Nerezový riad v profi kuchyni a v domácnosti
Nehrdzavejúca oceľ je ako materiál pre profi kuchyňu ideálny:
- znesie vysoké teplo a aj varenie so živým plameňom je bezpečnejšie,
- je odolná voči korózii a uľahčuje čistenie,
- nereaguje s potravinami, takže zažiari prirodzená chuť jedál.
Ak ich chcete používať v domácej kuchyni, chvíľu si budete musieť zvykať na varenie v nerezovom riade, lebo jedlo sa na ich povrch prirodzene lepí.
S panvicami a hrncami z nehrdzavejúcej ocele oslobodíte v sebe kulinárske zviera a každodenné varenie i varenie rôznych typov jedál si maximálne užijete.
Stará dobrá liatina - vynikajúca v akejkoľvek kuchyni
Pre vyprážanie, opekanie aj pomalé varenie v profesionálnej i v domácej kuchyni si kuchári vyberajú liatinové panvice a hrnce. Nie je jedno, ako ich používate, lebo hrnce z liatiny dlho držia teplo.
K ďalším dôvodom, prečo je liatina pasiou pre šéfkuchárov, patrí dlhá životnosť, prirodzená nepriľnavosť a možno aj obohacovanie jedál železom.
Domáca gazdiná by mohla namietať špeciálnu starostlivosť, ktorú si liatina vyžaduje, či vyššiu hmotnosť oproti iným hrncom alebo pomalé zahrievanie.
Profikuchári však vysoko hodnotia účinnosť varenia v liatinovom riade a jeho dlhodobé používanie, čo prekoná i zdanlivé nevýhody používania v domácej kuchyni.
Hliníkové panvice pre ľahkosť, efektívnosť a lepkavé jedlá
Hliníkové panvice sa rovnomerne zohrejú rýchlejšie ako panvice z iných materiálov, preto sa jedlo na nich bude variť celú dobu efektívnejšie.
Ľahkosť materiálu umožňuje jeho rýchle prenášanie a nižším cenám hliníkových panvíc sa poteší váš rozpočet.
V profesionálnej i domácej kuchyni sa využívajú perfektné vlastnosti povrchovo upravenéhohliníka. Vďaka tomu sú takéto panvice odolnejšie, nepreberajú chute jedál a sú odolné aj voči korózii.
Tvrdo eloxovaná hliníková panvica s keramickým povrchom splní očakávania profikuchárov i domácich kuchárov pri príprave tých najlepkavejších jedál, ako sú napríklad vajcia či palacinky.
Medené panvice - krása a dokonalá kontrola vášho kulinária
Meď je materiál na panvice a hrnce, ktoré objavíte v špičkových profesionálnych kuchyniach po celom svete.
Vďaka vlastnostiam medi - najlepšie rozloženie tepla, rýchly ohrev aj ochladzovanie budete vytvárať dokonalé kulinárske zveriny i majstrovské diela.
Ak si chcete doma dopriať skutočný luxus a pohodlie profi kuchyne, potom zainvestujte do riadu z medi. Je nielen krásny a stojí za vystavenie na kuchynskej linke, ale umožňuje dokonalú kontrolu prípravy jedla.
Meď je tzv. reaktívny kov, preto je pri varení s ním dôležité vyhnúť sa používaniu kyslých prísad.
Pri kombinácii medi s nehrdzavejúcou oceľou sa do vareného jedla nedostanú žiadne iné chute a riady sa ľahko čistia. Skutočná výzva pre domácnosti, čo poviete?
Panvice s nepriľnavým povrchom - pre kuchárov začiatočníkov
Panvice s nepriľnavým povrchom z akéhokoľvek materiálu sú vhodné pre kuchárov začiatočníkov.
Kulinárska džungľa profikuchárov ich nemá veľmi v láske, lebo:
- sa pomaly zahrievajú - povlak bráni prenosu tepla,
- sa ľahko poškodia alebo zničia - v umývačke riadu, kovovými nástrojmi, vysokými teplotami, tepelnými šokmi čo používaním v rúre.
V profesionálnych kuchyniach sa tieto panvice vyskytujú veľmi zriedka a ak áno, tak potom ide o niekoľko starostlivo strážených nepriľnavých panvíc na vaječné jedlá a jemné ryby.
Ovládnite svoju kuchyňu a varte v hrncoch a na panviciach, ktorých kvalitu oceňujú vychýrení profikuchári. Tak nasýtite svoj kulinársky inštinkt a vytvoríte u vás doma jedinečné kulinárske zážitky pre rodinu i pozvaných hostí.
Sme súčasť kulinárskeho kolobehu a o vybavení pre profikuchárov i kuchyne domácností vieme skutočne veľa.
Pozrite si našu ponuku na www.profikuchar.sk a vyberte si panvicu či hrniec, ktoré sa už po prvom použití stanú vašou kuchárskou pasiou.
Copyright © 2023 Profi Vision, s. r. o., All rights reserved
Ak sa vám článok páči, neváhajte ho zdieľať so svojimi priateľmi.