• overené zákazníkmi
  • nakupujbezpecne.sk

M. Kolník: Jahňacie kotlety v pistáciovom prachu

Jahňacie kotlety sú štýlovou delikatesou. Na tanieri vyzerajú efektne a zároveň je ich príprava skutočne jednoduchá. Stačí ich orestovať z každej strany, aby vnútro zostalo pekne ružové. Martin Kolník ich aj nakoniec "vyváľa" v prachu. :) Je to ale pre dobrú vec, pretože pistáciový prach vynesie kotlety ešte vyššie do delikátneho neba. Vyskúšajte!

Na jahňacie kotlety v pistáciovom prachu, s horčicovo zemiakovým pyré, vínovou redukciou a pečenou cibuľou budeme potrebovať (1 porcia):

Mäso:

  • 200 g jahňacie kotlety
  • 10 g pistácie
  • Olej
  • POSTUP: Kotletky očistíme, osušíme a nakrájame po jednej kosti, osolíme, okoreníme z oboch strán a dáme na rozpálenú panvicu. Opekáme cca 2 minúty z každej strany. Medzitým rozmixujeme pistácie a obalíme v nich orestované mäso po bokoch.

Panvice

Horčicovo zemiakové pyré:

  • 200 g zemiaky
  • 20 g maslo
  • 1 pl horčica 
  • Mlieko, soľ
  • POSTUP: Očistené zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Hotové precedíme a rozmixujeme s maslom a mliekom. Na záver pridáme do pyré soľ a horčicu podľa chuti.

Omáčka:

  • 1 dcl víno červené
  • 20 g maslo
  • 5 g cukor 
  • Soľ, korenie, cesnak, čerstvé bylinky
  • POSTUP: Z kryštáloveho cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme vínom. Necháme vyredukovať, odstavíme a vmiešame maslo. Dochutíme soľou, korením, cesnakom a  môžeme pridať aj čerstvé bylinky.

Pečená cibuľa:

  • 30 g cibuľa
  • POSTUP: Cibuľu v šupke pečieme v rúre 25 minút na 180 °C. Po vychladnutí odstránime šupku a nalámeme po vrstách. Pred podávaním môžeme kraje cibule orestovať na oleji.

Na tanieri dozdobíme čerstvými bylinkami a nakrájanou reďkovkou.

Dobrú chuť!

Recept pre vás pripravil Martin Kolník. Ďakujeme.

Martin Kolník

Martin je mladý šikovný profikuchár, ktorý pochádza z menšieho mesta pri Piešťanoch, z Vrbového a momentálne pôsobí v Bratislave. Má vyštudovaný odbor kuchár. Venoval sa oblasti cateringu a do roku 2019 bol šéfkuchárom v reštaurácií Kontajner na riviére. Popri tom aj pomáhal v kuchyniach začínajúcich podnikov v Bratislave, čo robí dodnes. Nechce stáť na mieste, ale kulinársky samého seba zdokonaľovať, preto neustále sleduje nové receptúry a postupy. Aktuálne sa venuje rozvíjaniu vlastných dvoch projektov, originálnemu streetfoodovému konceptu Chlieb vo vajci inak a kuchárskemu poradenstvu, ktorým chce svoje hodnotné skúsenosti z mnohých kuchýň posunúť ďalej iným. Jeho vzorom je slovenský šéfkuchár Peter Varga: "Je to dobrý človek a výborný kuchár, jeho práce sú dokonalé. Som s ním v kontakte a mám ho veľmi rád ako človeka." Martin, držíme palce! :)

Copyright © 2020 Profi Vision, s. r. o., All rights reserved

Foto: autor receptu

Wusthof víťaz dTestu

Ak sa vám recept páčil, neváhajte ho zdieľať so svojimi priateľmi.

Kategórie článku

Profi Vision s.r.o., Seberíniho 8, Bratislava 82103, +421904095654, profikuchar@profikuchar.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info