profikuchar.sk
Profi obchod pre milovníkov varenia
+421 2 800 12 333
(Po - Pia: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)
+421 2 800 12 333(Po - Pia: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)
  • Prihlásenie
    Vitajte späť

    Prihláste sa

    Zabudnuté heslo
    Prihlásením súhlasíte so spracováním osobných údajov
    Ešte nemáte účet?

    Registrujte se a získajte výhody

    • Vrátenie tovaru do 14 dní
    • Akcie len pre členov
    • Prehľad objednávok
    Registrovať sa
  • Registrácia
    • Vitajte späť

      Prihláste sa

      Zabudnuté heslo
      Prihlásením súhlasíte so spracováním osobných údajov
      Ešte nemáte účet?

      Registrujte se a získajte výhody

      • Vrátenie tovaru do 14 dní
      • Akcie len pre členov
      • Prehľad objednávok
      Registrovať sa
0
0,00 € s DPH

VÁŠ KOŠÍK JE PRÁZDNY

Nezmeníme to, keď máme toľko užitočného tovaru?
Nakúp ešte za 100,00 € a v rámci SR máš dopravu zdarma.
0,00 €
/ 100,00 €
Nakúp ešte za 100,00 € a v rámci SR máš dopravu zdarma.
MENU
Katalóg produktov
  • Tipy na darčeky
    • pre profíkov
    • pre manžela aj brata
    • pre manželku aj sestru
    • pre dedka, starkého
    • pre babku, starkú
    • pre deti
  • %AKCIA -%
    • Akciové nože a príslušenstvo
    • Oblečenie a iné potreby pre kuchárov / čašníkov
  • Kuchárske oblečenie
    • Kuchárske rondony
      • Mikrovlákno
      • 100 % bavlna
      • Polybavlna
      • Vzdušné cool vent rondony
      • Dámske rondony
      • Unisex
      • Farebné rondony
      • Rondony na objednávku
    • Kuchárske nohavice
    • Kuchárska obuv
      • Kuchárske čiapky
        • Nízke kuchárske čiapky
        • Vysoké kuchárske čiapky
      • Kuchárske zástery
        • Vysoké zástery ku krku
        • Nízke zástery do pása
      • Kuchárske tričká a polokošele
        • Kuchárske tričká
        • Kuchárske polokošele
      • Kuchárske sety
      • Gombíky na rondony
      • Kuchárske rukavice, RÚŠKA
      • Nadrozmerné veľkosti
      • Ponožky
      • Pracovné plášte
      • Pre deti
      • Šatky okolo krku
    • Čašnícke oblečenie
      • Čašnícke a barmanské buksy
      • Čašnícke nohavice
      • Čašnícka obuv
      • Čašnícka blúzka - dámska
      • Čašnícka košeľa, rondon - pánska
      • Čašnícke polokošele
      • Čašnícka sukňa
      • Čašnícka vesta, kravata
      • Čašnícke / barmanské zástery
      • Chyžné
      • Mikiny
      • Utierky, príručníky
      • Welness, zmrzlina - Oblečenie, obuv
        • Wellness oblečenie a obuv
        • Oblečenie pre zmrzlinárov
    • Brúsenie nožov
      • Brúsky na nože
      • Brúsne kamene
      • Elektrická brúska nožov
      • Ocieľky
    • Kuchynské nože
      • Sady nožov
        • Bloky s nožmi
        • Nože podľa určenia
          • Kuchárske nože
          • Santoku nože (japonské), Nakiri
          • Cukrárske nože
          • Dekoračné nože
          • Filetovacie nože
          • Lúpacie nože
          • Mäsiarske nože
          • Nože na lososa
          • Nože na paradajky
          • Nože na syr
          • Nože na zeleninu
          • Sekáče na mäso
          • Slicer (nárezové) nože
          • Steakové nože
          • Špikovacie nože
          • Univerzálny nôž
          • Vidličky na mäso
          • Vykosťovacie nože
          • Zúbkované nože (na chlieb)
          • HACCP nože
        • Krájacie kolísky
        • Kuchárske kufríky s nožmi
        • Kuchynské nožnice, manikúry, vreckové nože
          • vreckové nožíky
          • nožničky
          • Manikúra
        • Obracačky a pomocníci
          • Obracačky
          • Paličky na mäso
          • Pomocníci do kuchyne
          • Pilky na kosti
        • Púzdra, brašne
          • Obaly a tašky na nože
          • Obaly a tašky s nožmi
          • Skladovanie nožov
        • Škrabky, rukavice
          • Škrabky na zemiaky, zeleninu a ovocie
          • Rezuvzdorné rukavice
      • Nože svetových značiek
        • IVO
          • Blademaster
          • BUTCHERCUT
          • DUOPRIME
          • Cork
          • Cuisimaster
          • Premier
          • SOLO
        • Wüsthof
          • Nože Wüsthof
          • Modelová Rada
          • Príslušenstvo
          • Limitovaná ponuka
        • Victorinox
          • Nože Victorinox
          • Victorinox škrabky
        • Berndorf
        • Giesser Messer
          • Nože Giesser Messer
        • Stalgast
        • Tsuki damaškové nože
        • Zwilling
      • Fruit Carving
        • Carvingové sady
        • Literatúra
        • Nože na carving a pomôcky
      • Gastro zariadenie
        • Čistiace prostriedky
        • Pizza a pekáreň
          • Lopaty na pizzu
          • Krájače na pizzu
          • Pizza tašky
          • Pizza pece
          • Kefy na pizza pec
          • Plechy a sitá
          • Podnosy a lopatky
          • Pekárenské príslušenstvo
          • Šľahačka
          • Torty a zákusky
          • Zdobenie
        • Bar a káva
          • Barové príslušenstvo
          • Čokoláda
          • Drtiče a výrobníky ľadu
          • Chladiace stoly na nápoje
          • Mixéry a frapovače
          • Mlynčeky a nádoby na ľad
          • Mlynčeky na kávu
          • Nalievatka a odmerky
          • Odšťavovače
          • Oplach na poháre
          • Chladiace stoly a nápoje
          • Kávovary
          • Príslušenstvo do kaviarní
        • Catering
          • Cateringový nábytok
          • Ohrievače
          • Chafingy
          • Kotlíky na polievky
          • Ohrevné lampy
          • Perkolátory
          • Príbor na servírovanie
          • Termoboxy
          • Termoporty
          • Termoizolačné nádoby
          • Termosky Gastro
          • Variče na víno
        • Dezinfekcia a sterilizácia
        • Chladené a ohrevné vitríny
          • Stojace chladné vitríny
          • Stojace chladené vitríny
          • Stolové chladené vitríny
          • Stolové ohrevné vitríny
          • Vitríny na víno EKO
        • Chladiaci program
          • Barové chladenie
          • Biele chladničky a mrazničky EKO
          • Chladiace a mraziace boxy
          • Chladiace saladety EKO
          • Chladiace stoly EKO
          • Nerezové chladničky a mrazničky EKO
          • Nerezové chladničky a mrazničky PROFI
          • Príslušenstvo k chladiacej technike
          • Profesionálne chladiace stoly
          • Profesionálne mraziace stoly
          • Presklené chladničky
          • Pizza-stoly a vitríny
          • Šokery
        • Konvektomaty a pece
          • Konvektomaty podľa značky
          • Doplnky ku konvektomatom
          • Teplovzdušné a statické rúry
          • Mikrovlnné rúry
        • Kuchynský riad
          • Forma na teriny
          • GN nádoby
          • Hrnce a Rajnice
          • Misy a Odmerky
          • Nádoby na cestoviny
          • Nádoby na skladovanie
          • Panvice a Pekáče
          • Rošty z nerezu
          • Vedrá
        • Kuchynské náradie
          • Dávkovače na omáčky
          • Dosky na krájanie profi
          • Kuchynské náradie monoblock
          • Haluškovač
          • Kliešte
          • Korenie
          • Lieviky
          • Lopatky
          • Naberačky
          • Odkvapkávače a cedníky
          • Otvárače na konzervy
          • Pasírovače a krájače
          • Pinzety
          • Príslušenstvo na hranolky
          • Príslušenstvo na ryby
          • Sitá
          • Stojany
          • Strúhadlá
          • Sušička na šaláty
          • Šumovačky
          • Špachtle
        • Nerezový nábytok
          • Krytované stoly
          • Modulárny výdaj
          • Nástenné police a skrinky
          • Odsávače pár
          • Ohrevné stoly
          • Pracovné moduly
          • Pracovné stoly
          • Pracovné stoly so zásuvkami
          • Regále a skrine
          • Umývacie stoly
        • Príprava potravín
          • Príprava potravín HÄLLDE
          • Krájače zeleniny
          • Kutre
          • Miesiče cesta
          • Mlynčeky na mäso
          • Nárezové stroje
          • Príslušenstvo k robotom
          • Tyčové ručné mixéry
          • Univerzálne roboty
          • Válkače cesta
        • Skladovanie a hygiena
          • Kontrolné váhy
          • Lapače hmyzu
          • Odpadové koše a popolníky
          • Skladové regále
          • Teplomery
          • Transportné vozíky
        • Stolové zariadenia
          • Grily na kurence
          • Grilovacie platne
          • Gastro pekáče
          • Holdomat
          • Hot-dog
          • Hygienické balenie
          • Indukčné variče
          • Kontaktné grily
          • Nože na kebab
          • Palacinkovače a waflovače
          • Piecka na trdelník
          • Ryžovary
          • Salamandre a toastre
          • Sous Vide program
          • Stolové fritézy
          • Stolové fritézy PROFI
          • Stolové variče
          • Stroje na kebab
          • Vodný kúpel
        • Stolový inventár
          • Džbániky
          • Informačné a popisovacie tabule
          • Košíky na pečivo
          • Miniatúry na servírovanie
          • Podnosy
          • Porcelán
          • Príbory
          • Rôzne
          • Servírovacie tácky
          • Stojany, lišty a dávkovače
          • Stolové doplnky
          • Vitríny a kryty
        • Umývací program
          • Príslušenstvo odpadu
          • Stoly k umývačkám
          • Umývacie batérie a sprchy
          • Umývacie koše
          • Umývačky ARISTARCO
          • Umývačky STALGAST
          • Zmäkčovače vody
        • Vákuové baličky a vrecká
          • Vákuovacie sáčky
          • Vákuovacie stroje
        • Varná technológia
          • BERTO´s 700
          • BERTO´s 900
          • Fritézy Elframo
          • Stalgast 700
          • Varná rada EKO
          • Varné stoličky
        • Zabíjačkové potreby
        • Zmrzlinárske príslušenstvo
          • Držiak na kornútky
          • Nádoby na zmrzlinu
          • Oblečenie
          • Porciovačky zmrzliny
          • Stroje na zmrzlinu
          • Tvorítka na zmrzlinu
          • Zmrzlinové pulty
      • Grilovanie
        • Aromatická štiepka na údenie
        • Čistenie grilu
          • Odstraňovače sazí
        • Grily
          • Elektrické grily
          • Keramické grily
          • Kempingové variče a grily
          • Obaly na gril
          • Prenosné grily
          • Záhradné grily na uhlie
          • Zahradné plynové grily
        • Grilovacie náradie
          • Grilovacie sady
          • Príprava a konzumácia
          • Samostatné kusy
        • Grilovacie príslušenstvo
          • Dosky ku grilom
          • Grilovacie ihly a ražne
        • Kotlíky
        • Lampy, pochodne, oleje
        • Plynové variče
        • Prenosné ohnisko
          • Poklop na ohnisko
          • Drôtený kryt na ohnisko
        • Prípravky proti hmyzu
        • Regulátory
        • Rošty
          • Grilovacie rošty
          • Rošty do krbu
          • Rošty do ohniska
          • Rošty obracacie
          • Rošty na gril
        • Uhlie, brikety, podpaľače, zápalky
          • Bambusové pochodne
          • Drevené uhlie a Grilovacie brikety
          • Knôty
          • Podpalovače a zápalky
        • Zásobníky na drevo
      • Káva
        • Lavazza
      • Kuchárske knihy
      • Pre domácnosť
        • Nápoje
          • Fľaše, vinotéka, bar, doplnky
          • Príprava čaju a kávy, kanvice
          • Poháre
          • Termosky
          • Zdravé fľaše
        • Nakupovanie a hobby
          • Tašky a košíky
          • Záhrada
        • Organizácia a upratovanie kuchyne
          • Organizéry
          • Na kuchynskej linke
          • Umývanie riadu a upratovanie
          • Závesné systémy
        • Osviežovače
          • Vonné difuzéry
        • Pečenie
          • Formy a plechy
          • Náradie a pomôcky na pečenie
          • Odmerky, váhy a teplomery
          • Vykrajovače, formičky
          • Zapekacie misy a pekáče
        • Príprava a spracovanie potravín
          • Dosky na krájanie
          • KitchenAid
          • Krájače, strúhadlá, kuchynské nástroje
          • Kuchynské náradie a pomôcky
          • Nože, nožnice, bloky na nože
        • Skladovanie a balenie potravín
          • Balenie potravín
          • Dózy a misky
          • Obedáre a termotašky
          • Závaranie
          • Zásobníky
        • Stolovanie
          • Fondue
          • Koreničky a mlynčeky na korenie
          • Prestieranie a servírovanie
          • pre gril
          • Príbor
          • Taniere, hrnčeky, misky a misy
        • Varenie
          • Hrnce Tescoma
          • Panvice Tescoma
          • Riad do mikrovlnnej rúry
          • Sady hrncov Tescoma
          • Tlakové hrnce Tescoma
        • Varenie pre deti
          • Detské stolovanie
          • Varenie a pečenie s deťmi
      • Reštauračné, hotelové doplnky
        • Informačné tabule
        • Jedálne lístky, dosky na účtenky
        • Nástenné tabule
        • Ponukové tabule
        • Popisovače
        • Popolníky
        • Stolové popisovacie tabule
      • Referencie
      • Blog
      • Výšivky
      • Showroom v Bratislave
      • Veľkoobchod
      • Kontakt
      • Referencie
      • Blog
      • Výšivky
      • Showroom v Bratislave
      • Veľkoobchod
      • Kontakt
      BlogČlánky​Sous-vide - varenie, ktoré budete milovať (prinesie zákazníkov aj ušetrí peniaze)
      Články
      1. 3. 2018
      7 min. čítania

      ​Sous-vide - varenie, ktoré budete milovať - Sous vide doma.

      Vyskúšali ste už techniku Sous-vide? Nie? V tom prípade je najvyšší čas to urobiť! :) Toto varenie vo vákuu je technika, ktorá sa v sedemdesiatych rokoch začala používať vo Francúzsku na šetrnú prípravu foie gras. Metóda sa odvtedy stala medzi kuchármi doslova hitom. Použiť ju môžete pri príprave rýb, mäsa, zeleniny, ovocia aj vajec.
      Autor článku Janka Snopková
      ​Sous-vide - varenie, ktoré budete milovať (prinesie zákazníkov aj ušetrí peniaze)
      Autor článku Janka Snopková

      Vyskúšali ste už techniku Sous-vide (čítaj sú vit, z fran. „vo vákuu“)? Nie? V tom prípade je najvyšší čas to urobiť! :) Toto varenie vo vákuu je technika, ktorá sa v sedemdesiatych rokoch začala používať vo Francúzsku na šetrnú prípravu foie gras, teda najjemnejších husacích pečienok. Metóda sa odvtedy stala medzi kuchármi doslova hitom. Použiť ju môžete pri príprave rýb, mäsa, zeleniny, ovocia aj vajec. Pri tejto metóde sú vákuovo zabalené potraviny dlho varené v špeciálnom prístroji vo vodnom kúpeli pri nízkej, presne stanovenej teplote. Vďaka tomu sa uvaria zdravo, chutne a rovnomerne od kraja po kraj.

      Sous-vide: Aké sú VÝHODY takejto prípravy jedla?

      Prečo by ste mali Sous-vide spôsob používať vo vašej reštaurácii? Prináša totiž majiteľom hneď niekoľko výhod, veď pozrite sami:

      • Veľmi šetrný spôsob varenia – potraviny nestrácajú svoj objem a zachová sa väčšina vitamínov a minerálov
      • Výborná chuť - potraviny ostávajú šťavnaté a plné prirodzenej chuti
      • Časová úspora – počas varenia sa môžete spokojne venovať iným veciam a potraviny si môžete pripraviť vopred
      • Ekonomická úspora - vákuovanie uchová potraviny dlhšie čerstvé, takže ušetríte peniaze za vyhodené potraviny, ktoré nestihnete skonzumovať / predať hosťom
      • Priestorová úspora – v chladničke alebo mrazničke budete mať viac miesta, nakoľko vákuovaním zbavíte potraviny zbytočného vzduchu
      • Vždy chutné jedlá – s varením Sous-vide si pripravíte veľmi ľahko jedlo presne také, ako potrebujete a servírujete ho až v čase, ktorý sa vám bude hodiť

      Praktické výhody najjednoduchšie pochopíte na príklade prípravy bifteku:

      Pri tradičnom spôsobe najskôr rýchlo opečiete mäso na panvici a pár minút ho necháte dôjsť v rúre. Len bohaté skúsenosti a pozorná príprava zabezpečia, že ho dokážete pripraviť presne podľa želania hostí – medium, rare či done.

      Pri Sous-vide stačí, ak doobeda, keď máte trochu času, mäso zavakuujete a necháte uvariť v presne teplej vode počas presne stanovenej doby v sous-vide prístroji. Potom už len stačí, aby ste ho šokovo schladili (napr. ľadovou vodou) a dali do chladničky na 2 °C. Tam vám tento „polotovar“ vydrží v čerstvom stave aj 5 dní. Keď príde hosť, stačí, aby ste mäso v kúpeli prehriali a následne prudko orestovali na panvici, nech chytí farbu, príp. pridáte trochu masla pre lesklú glazúru.

      S takouto prípravou zvládne aj neskúsený kuchár urobiť vynikajúci steak. V kvalitných reštauráciách sa očakáva, že hosť dostane VŽDY jedlo rovnakej chuti, farby aj množstva. Varenie technikou sous-vide vás medzi kvalitné reštaurácie určite vynesie :)

      Jasne viditeľný rozdiel! Steak, losos a vajce naľavo pripravené metódou sous-vide, napravo na panvici. Pri metóde sous-vide sú potraviny jemné, štavnaté a pripravené rovnomerne od kraja po kraj.

      Sous-vide: Je to TAKÉ JEDNODUCHÉ

      A teraz, keď sme vám vysvetlili všetky výhody, poďme sa pozrieť na to, ako konkrétne sa týmto spôsobom varí. Alebo skôr AKO JEDNODUCHO sa týmto spôsobom varí. :)

      To najlepšie je, že s prípravou jedál nemáte takmer žiadne starosti. Väčšine potravín postačí iba soľ a korenie. Môžete sa pohrať s arómou, no naozaj nemusíte pripravovať žiadne marinády. Dokonca aj chudé mäso si pri varení zachová svoju vlhkosť a jemnosť.

      Potom už len stačí, ak okorenené potraviny vložíte do vákuovacích varných vreciek a odsajete vzduch. Odsávanie môžete robiť pomocou odsávačiek alebo opatrným vytláčaním vzduchu ručne, no najjednoduchšie je, ak máte vákuovací prístroj. Najmä v reštauráciách ušetrí naozaj veľa času a stresu.

      Nastavte na Sous-vide prístroji teplotu vody a dĺžku varenia, vložte pripravené vrecká a... vyložte si nohy. :) Naozaj nič viac nemusíte. Všetko ďalšie prebieha automaticky – žiadna kontrola, obracanie ani podlievanie. Po dokončení programu potraviny vyberte a dokončite pár sekundovým opečením, grilovaním alebo osmažením na horúcom oleji. Hotovo, môžete podávať. :)

      Sous-vide V DOMÁCNOSTI - Pripravite si skvelé jedlo aj doma

      Ak by ste chceli vyskúšať varenie Sous-vide aj doma, nie je to nemožné. Je to síce skôr núdzové riešenie a nedá sa porovnať s pohodlím a kvalitou profesionálnych Sous-vide zariadení, no pre jednorazový test to bude v poriadku. :)

      Stačí, ak si zabezpečíte hrniec s teplomerom a starostlivého kuchára, ktorý bude kontrolovať teplotu počas celého varenia. Potraviny s korením a bylinkami naplňte do vreciek so zipsom určených na mrazenie (kúpite v potravinách či drogérii) alebo najlepšie do varných vreciek a pomocou slamky z nich vysajte vzduch. Alebo si zaobstarajte vákuovačku. Je to skvelý pomocník aj na bežné uchovanie potravín, nie len pre varenie metódou sous-vide. Starostlivo uzatvorte, ponorte do hrnca so zohriatou vodou a teplotu udržujte počas celého času varenia.

      Sous-vide recept: Ako na KREHKÝ A ŠŤAVNATÝ LAHODNÝ STEAK?

      Náš článok by nebol úplný, keby sme ako čerešničku na torte nepridali aj návod na rýchly, no mimoriadne lahodný steak, za ktorý by sa nehanbili ani v 5-hviezdičkovej reštaurácii. (Ak im ho prinesiete ochutnať, okamžite vás vezmú za šéfkuchára!) :)

      1. Steak poriadne okoreňte a posypte ho soľou. Nie, naozaj sa soli neobávajte – v prípade varenia so Sous-vide nijako nenaruší štruktúru mäsa
      2. Vložte do vákuového vrecka okorenený steak, 2 PL olivového oleja a čerstvé bylinky a poriadne ho zatvorte
      3. Zohrejte vodu v Sous-vide zariadení na požadovanú teplotu a vrecko do nej vložte. Ak testujete Sous-vide v domácnosti, zatváraciu časť vrecka prichyťte klipom k okraju hrnca
      4. Najskôr za 45 minút, no kľudne aj za 2 hodiny (varenie Sous-vide je skutočne bezstresové) steak vytiahnite
      5. Steak dokončite rýchlym (netreba viac ako 1-3 minúty) opečením, ugrilovaním alebo smažením
      6. Pridajte k steaku opečené zemiaky s maslom, naservírujte a vychutnávajte nie len chuť steaku, ale aj nekončiacu chválu hostí :)

      Sous-vide: DĹŽKA A TEPLOTA VARENIA – PRAKTICKÝ PREHĽAD

      A na záver máme pre vás niečo absolútne praktické :) Asi najviac otázok súvisiacich s varením sous-vide sa týka teploty a dĺžky varenia pri rôznych druhoch potravín a hrúbke mäsa. Aby sme zodpovedali naraz všetky, pripravili sme pre vás podrobnú tabuľku, nech sa páči:

      Potravina Stupeň prepečenia Teplota (°C)
      Hovädzie, teľacie, jahňacie, zverina Rare 49
      Medium Rare 56,5
      Medium 60
      Medium Well 65,5
      Well Done 71 a viac
      Bravčové Medium Rare 56,5
      Medium 60
      Well Done 71 a viac
      Hydina Medium 60-63
      Medium Rare 56,5
      Well Done 80
      Ryby, plody mora Rare 47
      Medium Rare 52
      Medium 60
      Zelenina, ovocie – 84 – 87
      Vajcia na mäkko 64 alebo 75
      na tvrdo 71
      miešané 75
      pasterizované 57

      Surové a nepasterizované potraviny by nikdy nemali byť konzumované ľuďmi s oslabenou imunitou alebo s vysokou citlivosťou. Potraviny by sa nemali variť dlhšie ako 4 hodiny (medzi 5 °C a 54,5 °C).

      Potravina Hrúbka Teplota Čas
      (v cm) (*1) min max
      Hovädzie, teľacie, jahňacie, zverina
      Výberové mäso, Tenderloin, Rib-eye, T-bone, kotlety, rezne 2,5 56,5 a viac 1 h 4 h





      5 56,5 a viac 3 h 6 h
      Tvrdšie kúsky a mäso zo zvierat kŕmených trávou (*2)
      Bizón, zverina 2,5 56,5 a viac 8 – 10 h 12 – 24 h
      Jahňacia pečeň alebo noha 7 56,5 a viac 10 h 24 – 48 h
      Rebierka 5 56,5 a viac 24 h 48 – 72 h
      Flank steak, bôčik 2,5 56,5 a viac 8 h 24 h
      5 56,5 a viac 12 h 30 h
      Bravčové
      Panenka 4 56,5 a viac 90 min 6 – 8 h
      Rebrá (teľa) 74 4 – 8 h 24 h
      Kotlety, rezne 2,5 56,5 a viac 2 – 4 h 6 – 8 h
      5 56,5 a viac 4 – 6 h 8 – 10 h
      Pečeň 7 71 – 80 12 h 30 h
      Rebrá (dospelé zviera) 7 71 – 80 12 h 30 h
      Vnútornosti (rýchlo) 5 85 5 h 8 h
      Vnútornosti (pomaly) 5 75 24 h 48 – 72 h
      Hydina
      Kuracie prsia s kosťou 5 63,5 a viac 2,5 h 4 – 6 h
      Kuracie prsia bez kosti 2,5 63,5 a viac 1 h 2 – 4 h
      Morčacie prsia s kosťou 7 63,5 a viac 4 h 6 – 8 h
      Morčacie prsia bez kosti 5 63,5 a viac 2,5 h 4 – 6 h
      Kačacie prsia 2,5 63,5 a viac 90 min 4 – 6 h
      Kuracie stehno alebo krídlo s kosťou 74 – 80 4 h 6 – 8 h
      Kuracie stehno bez kosti 2,5 74 – 80 2 h 4 – 6 h
      Morčacie stehno alebo krídlo 74 – 80 8 h 10 h
      Kačacie stehno 74 – 80 8 h 18 h
      Rozpolený bažant 7 65,5 a viac 6 h 8 h
      Ryby
      Tuniak, halibut, losos, pstruh, makrela 1,25 – 2,5 52 a viac 20 min 30 min
      2,5 – 5 52 a viac 30 min 40 min
      Kôrovce, mäkkýše
      Homár 2,5 60 45 min 60 min
      Mušle 2,5 60 40 min 60 min
      Garnát Jumbo 60 30 min 40 min
      Zelenina
      Mrkva, paštrnák, zemiaky, turín, zeler, repa Do 2,5 84 1-2 h 4 h
      2,5 – 5 84 2,5 h 4 h
      Špargľa, brokolica, kukurica, karfiol, baklažán, cibuľa, zelené fazule, fenikel, tekvica, čerstvý hrášok Do 2,5 84 30 min 1,5 h
      Ovocie
      Jablko, hruška Do 2,5 84 45 min 2 h
      Broskyňa, marhuľa, slivka, mango, papája, nektarinka a rôzne bobule (čučoriedky atď.) Do 2,5 84 30 min 1 h
      Vajcia (*3)
      Ľahko uvarené v škrupine (rýchlo) Veľké 75 15 min 18 min
      Ľahko uvarené v škrupine (pomaly) Veľké 63,5 45 min 1,5 h
      Silno uvarené v škrupine Veľké 71 45 min 1,5 h
      Pasterizované v škrupine Veľké 57 1,25 h 2 h
      Miešané (5 vajec) Veľké 75 20 min 20 min

      Poznámky:

      (*1) – Hrúbka sa určuje podľa najhrubšej časti potravín uzatvorených vo vákuovom obale. Doba varenia sa týka potravín chladených v chladničke. Ak sa chystáte upravovať potraviny z mrazničky, pripočítajte k dobe varenia vždy 15 minút

      (*2) – Tvrdšie kúsky mäsa sa varia rovnaký čas ako prémiové mäso. My ich však odporúčame variť dlhšiu dobu aby zmäkli.

      (*3) – Vajíčka varené v škrupine by nemali byť uzatvorené vo varných vreckách.

      Ak sa Vám článok páčil, neváhajte ho zdieľať so svojimi priateľmi.

        Copyright © 2018 Profi Vision, s. r. o., All rights reserved.

        Obrázky zdroj: istockphoto.com, sansaire.com


      Páčil sa vám článok?

      Zdieľajte ho s priateľmi
      Zdieľat
      Autor článku Janka Snopková Ďalšie články autora
      Janka je špecialistka na marketing. Rada vyhľadáva aktuálne témy. Pri písaní spolupracuje s profi kuchármi, ktorí sú skúsení, záleží im na ich profesii, majú čo povedať a sú zároveň aj našimi spokojnými zákazníkmi. Je známa svojimi otázkami na telo, z ktorých sa odborníkom parí z hlavy, ale výsledok stojí za to. Veď posúďte sami.
      ×

      Prečítajte si aj

      • R. Krcho: Sous vide bravčový bôčik, pyré z bielej pečenej kapusty, zemiakové krokety
        Recepty
        11. 2. 2020
        3 min. čítania

        R. Krcho: Sous vide bravčový bôčik, pyré z bielej pečenej kapusty, zemiakové krokety

        Ak by ste chceli svojej polovičke na Deň zaľúbených pripraviť romantickú večeru pri sviečkach, pri výbere jedál do vášho valentínskeho menu sa môžete inšpirovať aj Rasťom Krchom a týmto vydareným bravčovým bôčikom.

      • ​SLOW FOOD – ako zachrániť zdravou stravou celú planétu
        Články
        9. 6. 2019
        2 min. čítania

        ​SLOW FOOD – ako zachrániť zdravou stravou celú planétu

        Slow Food je presným opakom Fast Food-u, je návratom k prirodzenosti a tradíciám. Jeho hlavnou myšlienkou je zastaviť sa a vychutnať si naozajstnú chuť jedla. Slow Food gastronómia zahŕňa zdravé stravovanie, lokálne potraviny, ekológiu a dokonalú prípravu.

      • GRATINOVANIE – zmeňte tradičné jedlá na špeciality
        Články
        22. 8. 2018
        1 min. čítania

        GRATINOVANIE – zmeňte tradičné jedlá na špeciality

        Gratinovanie spočíva v rýchlom zapečení jedla pomocou omáčky, syra, smotany alebo vajec tak, aby sa vytvorila krusta. Ako správne gratinovať a tipy pre Vás v článku.

      • ​FLAMBOVANIE – oheň, ktorý dodá jedlám punc exkluzivity
        Články
        30. 4. 2019
        2 min. čítania

        ​FLAMBOVANIE – oheň, ktorý dodá jedlám punc exkluzivity

        Používa sa ako konečná úprava hotových pokrmov. Spočíva v ich poliatí alkoholom, ktorý zapálime. Výsledný pokrm bude mať menšie množstvo tukov a výraznejšiu chuť. Tým najväčším tajomstvom výnimočnosti flambovania je vizuálny efekt. Prinášame vám presný postup, dôležité zásady a super tipy.

      Recepty
      Recepty (55)
      Novinky
      Novinky (3)
      Články
      Články (71)

      Rokmi preverení výrobcovia a dodávatelia

      Zobraziť všetkých výrobcov
      Turbovac Clean Hands Kiwi and KomKom Dick Continenta

      #profikuchar na Instagrame

      To najlepšie do Vašej pošty

      Novinky, recepty, tipy a rady priamo na Váš e-mail

      O spoločnosti

      • Výšivky
      • Referencie
      • Výrobcovia
      • O nás
      • Blog
      • Kontakt
      • Kariéra u nás

      O nákupe

      • Obchodné podmienky
      • Ochrana osobných údajov
      • Doprava a platba
      • Výmena tovaru
      • Showroom
      • Podmienky propagačnej súťaže na Facebooku

      Kontakty

      Máte otázky?

      Petra Vám poradí

      +421 2 800 12 333
      (Po - Pia: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)
      profikuchar@profikuchar.sk

      Showroom v Bratislave

      Zobraziť na mape
      Adresa showroomu
      Kostlivého 19
      821 03 Bratislava
      Otváracia doba
      Po - Pia: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30
      • Vzdelávajte se a sledujte nás na Facebooku
      • Krásne produkty si priamo hovoria o zdieľanie na Instagrame
      • O novinkách píšeme na Twitteri
      • Produkty Vám predstavujeme na Youtube

      Copyright © 2010 - 2021 profikuchar.sk Všetky práva vyhradené

      eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

      Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info