Brúsky na nože - IVO Cutelarias
Popis kategórie
Najlepšie kuchynské nože majú ostrú čepeľ, preto je potrebné ich pravidelne brúsiť brúsnymi kameňmi či brúskami na nože. Brúsne kamene navrátia vaším nožom ich prirodzenú ostrosť, ktorú strácajú pravidelným používaním. Vhodné sú pre skúsených „brúsičov“, ale aj pre začiatočníkov. Ručné brúsky na nože sú najjednoduchšie na používanie. Majú prednastavený uhol, preto stačí jemným tlakom párkrát pretiahnuť čepeľ cez zárez smerom k sebe a nôž je ostrý. Niektoré ručné brúsky na nože majú dva zárezy s jemným a hrubším zrnom. Jemnejšie sa používa na častejšie brúsenie, zatiaľ čo hrubšie sa využíva len raz-dvakrát ročne. Ručnú brúsku nožov si vyberte v prípade, že chcete okamžite, jednoducho, funkčne a rýchlo nabrúsiť svoj nôž.
Nože IVO pre dokonalý zážitok z varenia. Odporúča šéfkuchár Peter Varga a Milan "Junior" Zimnýkoval.