profikuchar.sk
Profi obchod pre milovníkov varenia
+421 2 800 12 333
(Po - Pia: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)
+421 2 800 12 333(Po - Pia: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)
  • Prihlásenie
    Vitajte späť

    Prihláste sa

    Zabudnuté heslo
    Prihlásením súhlasíte so spracováním osobných údajov
    Ešte nemáte účet?

    Registrujte se a získajte výhody

    • Vrátenie tovaru do 14 dní
    • Akcie len pre členov
    • Prehľad objednávok
    Registrovať sa
  • Registrácia
    • Vitajte späť

      Prihláste sa

      Zabudnuté heslo
      Prihlásením súhlasíte so spracováním osobných údajov
      Ešte nemáte účet?

      Registrujte se a získajte výhody

      • Vrátenie tovaru do 14 dní
      • Akcie len pre členov
      • Prehľad objednávok
      Registrovať sa
0
0,00 € s DPH

VÁŠ KOŠÍK JE PRÁZDNY

Nezmeníme to, keď máme toľko užitočného tovaru?
Nakúp ešte za 100,00 € a v rámci SR máš dopravu zdarma.
0,00 €
/ 100,00 €
Nakúp ešte za 100,00 € a v rámci SR máš dopravu zdarma.
MENU
Katalóg produktov
  • Tipy na darčeky
    • pre profíkov
    • pre manžela aj brata
    • pre manželku aj sestru
    • pre dedka, starkého
    • pre babku, starkú
    • pre deti
  • %AKCIA -%
    • Akciové nože a príslušenstvo
    • Oblečenie a iné potreby pre kuchárov / čašníkov
  • Kuchárske oblečenie
    • Kuchárske rondony
      • Mikrovlákno
      • 100 % bavlna
      • Polybavlna
      • Vzdušné cool vent rondony
      • Dámske rondony
      • Unisex
      • Farebné rondony
      • Rondony na objednávku
    • Kuchárske nohavice
    • Kuchárska obuv
      • Kuchárske čiapky
        • Nízke kuchárske čiapky
        • Vysoké kuchárske čiapky
      • Kuchárske zástery
        • Vysoké zástery ku krku
        • Nízke zástery do pása
      • Kuchárske tričká a polokošele
        • Kuchárske tričká
        • Kuchárske polokošele
      • Kuchárske sety
      • Gombíky na rondony
      • Kuchárske rukavice, RÚŠKA
      • Nadrozmerné veľkosti
      • Ponožky
      • Pracovné plášte
      • Pre deti
      • Šatky okolo krku
    • Čašnícke oblečenie
      • Čašnícke a barmanské buksy
      • Čašnícke nohavice
      • Čašnícka obuv
      • Čašnícka blúzka - dámska
      • Čašnícka košeľa, rondon - pánska
      • Čašnícke polokošele
      • Čašnícka sukňa
      • Čašnícka vesta, kravata
      • Čašnícke / barmanské zástery
      • Chyžné
      • Mikiny
      • Utierky, príručníky
      • Welness, zmrzlina - Oblečenie, obuv
        • Wellness oblečenie a obuv
        • Oblečenie pre zmrzlinárov
    • Brúsenie nožov
      • Brúsky na nože
      • Brúsne kamene
      • Elektrická brúska nožov
      • Ocieľky
    • Kuchynské nože
      • Sady nožov
        • Bloky s nožmi
        • Nože podľa určenia
          • Kuchárske nože
          • Santoku nože (japonské), Nakiri
          • Cukrárske nože
          • Dekoračné nože
          • Filetovacie nože
          • Lúpacie nože
          • Mäsiarske nože
          • Nože na lososa
          • Nože na paradajky
          • Nože na syr
          • Nože na zeleninu
          • Sekáče na mäso
          • Slicer (nárezové) nože
          • Steakové nože
          • Špikovacie nože
          • Univerzálny nôž
          • Vidličky na mäso
          • Vykosťovacie nože
          • Zúbkované nože (na chlieb)
          • HACCP nože
        • Krájacie kolísky
        • Kuchárske kufríky s nožmi
        • Kuchynské nožnice, manikúry, vreckové nože
          • vreckové nožíky
          • nožničky
          • Manikúra
        • Obracačky a pomocníci
          • Obracačky
          • Paličky na mäso
          • Pomocníci do kuchyne
          • Pilky na kosti
        • Púzdra, brašne
          • Obaly a tašky na nože
          • Obaly a tašky s nožmi
          • Skladovanie nožov
        • Škrabky, rukavice
          • Škrabky na zemiaky, zeleninu a ovocie
          • Rezuvzdorné rukavice
      • Nože svetových značiek
        • IVO
          • Blademaster
          • BUTCHERCUT
          • DUOPRIME
          • Cork
          • Cuisimaster
          • Premier
          • SOLO
        • Wüsthof
          • Nože Wüsthof
          • Modelová Rada
          • Príslušenstvo
          • Limitovaná ponuka
        • Victorinox
          • Nože Victorinox
          • Victorinox škrabky
        • Berndorf
        • Giesser Messer
          • Nože Giesser Messer
        • Stalgast
        • Tsuki damaškové nože
        • Zwilling
      • Fruit Carving
        • Carvingové sady
        • Literatúra
        • Nože na carving a pomôcky
      • Gastro zariadenie
        • Čistiace prostriedky
        • Pizza a pekáreň
          • Lopaty na pizzu
          • Krájače na pizzu
          • Pizza tašky
          • Pizza pece
          • Kefy na pizza pec
          • Plechy a sitá
          • Podnosy a lopatky
          • Pekárenské príslušenstvo
          • Šľahačka
          • Torty a zákusky
          • Zdobenie
        • Bar a káva
          • Barové príslušenstvo
          • Čokoláda
          • Drtiče a výrobníky ľadu
          • Chladiace stoly na nápoje
          • Mixéry a frapovače
          • Mlynčeky a nádoby na ľad
          • Mlynčeky na kávu
          • Nalievatka a odmerky
          • Odšťavovače
          • Oplach na poháre
          • Chladiace stoly a nápoje
          • Kávovary
          • Príslušenstvo do kaviarní
        • Catering
          • Cateringový nábytok
          • Ohrievače
          • Chafingy
          • Kotlíky na polievky
          • Ohrevné lampy
          • Perkolátory
          • Príbor na servírovanie
          • Termoboxy
          • Termoporty
          • Termoizolačné nádoby
          • Termosky Gastro
          • Variče na víno
        • Dezinfekcia a sterilizácia
        • Chladené a ohrevné vitríny
          • Stojace chladné vitríny
          • Stojace chladené vitríny
          • Stolové chladené vitríny
          • Stolové ohrevné vitríny
          • Vitríny na víno EKO
        • Chladiaci program
          • Barové chladenie
          • Biele chladničky a mrazničky EKO
          • Chladiace a mraziace boxy
          • Chladiace saladety EKO
          • Chladiace stoly EKO
          • Nerezové chladničky a mrazničky EKO
          • Nerezové chladničky a mrazničky PROFI
          • Príslušenstvo k chladiacej technike
          • Profesionálne chladiace stoly
          • Profesionálne mraziace stoly
          • Presklené chladničky
          • Pizza-stoly a vitríny
          • Šokery
        • Konvektomaty a pece
          • Konvektomaty podľa značky
          • Doplnky ku konvektomatom
          • Teplovzdušné a statické rúry
          • Mikrovlnné rúry
        • Kuchynský riad
          • Forma na teriny
          • GN nádoby
          • Hrnce a Rajnice
          • Misy a Odmerky
          • Nádoby na cestoviny
          • Nádoby na skladovanie
          • Panvice a Pekáče
          • Rošty z nerezu
          • Vedrá
        • Kuchynské náradie
          • Dávkovače na omáčky
          • Dosky na krájanie profi
          • Kuchynské náradie monoblock
          • Haluškovač
          • Kliešte
          • Korenie
          • Lieviky
          • Lopatky
          • Naberačky
          • Odkvapkávače a cedníky
          • Otvárače na konzervy
          • Pasírovače a krájače
          • Pinzety
          • Príslušenstvo na hranolky
          • Príslušenstvo na ryby
          • Sitá
          • Stojany
          • Strúhadlá
          • Sušička na šaláty
          • Šumovačky
          • Špachtle
        • Nerezový nábytok
          • Krytované stoly
          • Modulárny výdaj
          • Nástenné police a skrinky
          • Odsávače pár
          • Ohrevné stoly
          • Pracovné moduly
          • Pracovné stoly
          • Pracovné stoly so zásuvkami
          • Regále a skrine
          • Umývacie stoly
        • Príprava potravín
          • Príprava potravín HÄLLDE
          • Krájače zeleniny
          • Kutre
          • Miesiče cesta
          • Mlynčeky na mäso
          • Nárezové stroje
          • Príslušenstvo k robotom
          • Tyčové ručné mixéry
          • Univerzálne roboty
          • Válkače cesta
        • Skladovanie a hygiena
          • Kontrolné váhy
          • Lapače hmyzu
          • Odpadové koše a popolníky
          • Skladové regále
          • Teplomery
          • Transportné vozíky
        • Stolové zariadenia
          • Grily na kurence
          • Grilovacie platne
          • Gastro pekáče
          • Holdomat
          • Hot-dog
          • Hygienické balenie
          • Indukčné variče
          • Kontaktné grily
          • Nože na kebab
          • Palacinkovače a waflovače
          • Piecka na trdelník
          • Ryžovary
          • Salamandre a toastre
          • Sous Vide program
          • Stolové fritézy
          • Stolové fritézy PROFI
          • Stolové variče
          • Stroje na kebab
          • Vodný kúpel
        • Stolový inventár
          • Džbániky
          • Informačné a popisovacie tabule
          • Košíky na pečivo
          • Miniatúry na servírovanie
          • Podnosy
          • Porcelán
          • Príbory
          • Rôzne
          • Servírovacie tácky
          • Stojany, lišty a dávkovače
          • Stolové doplnky
          • Vitríny a kryty
        • Umývací program
          • Príslušenstvo odpadu
          • Stoly k umývačkám
          • Umývacie batérie a sprchy
          • Umývacie koše
          • Umývačky ARISTARCO
          • Umývačky STALGAST
          • Zmäkčovače vody
        • Vákuové baličky a vrecká
          • Vákuovacie sáčky
          • Vákuovacie stroje
        • Varná technológia
          • BERTO´s 700
          • BERTO´s 900
          • Fritézy Elframo
          • Stalgast 700
          • Varná rada EKO
          • Varné stoličky
        • Zabíjačkové potreby
        • Zmrzlinárske príslušenstvo
          • Držiak na kornútky
          • Nádoby na zmrzlinu
          • Oblečenie
          • Porciovačky zmrzliny
          • Stroje na zmrzlinu
          • Tvorítka na zmrzlinu
          • Zmrzlinové pulty
      • Grilovanie
        • Aromatická štiepka na údenie
        • Čistenie grilu
          • Odstraňovače sazí
        • Grily
          • Elektrické grily
          • Keramické grily
          • Kempingové variče a grily
          • Obaly na gril
          • Prenosné grily
          • Záhradné grily na uhlie
          • Zahradné plynové grily
        • Grilovacie náradie
          • Grilovacie sady
          • Príprava a konzumácia
          • Samostatné kusy
        • Grilovacie príslušenstvo
          • Dosky ku grilom
          • Grilovacie ihly a ražne
        • Kotlíky
        • Lampy, pochodne, oleje
        • Plynové variče
        • Prenosné ohnisko
          • Poklop na ohnisko
          • Drôtený kryt na ohnisko
        • Prípravky proti hmyzu
        • Regulátory
        • Rošty
          • Grilovacie rošty
          • Rošty do krbu
          • Rošty do ohniska
          • Rošty obracacie
          • Rošty na gril
        • Uhlie, brikety, podpaľače, zápalky
          • Bambusové pochodne
          • Drevené uhlie a Grilovacie brikety
          • Knôty
          • Podpalovače a zápalky
        • Zásobníky na drevo
      • Káva
        • Lavazza
      • Kuchárske knihy
      • Pre domácnosť
        • Nápoje
          • Fľaše, vinotéka, bar, doplnky
          • Príprava čaju a kávy, kanvice
          • Poháre
          • Termosky
          • Zdravé fľaše
        • Nakupovanie a hobby
          • Tašky a košíky
          • Záhrada
        • Organizácia a upratovanie kuchyne
          • Organizéry
          • Na kuchynskej linke
          • Umývanie riadu a upratovanie
          • Závesné systémy
        • Osviežovače
          • Vonné difuzéry
        • Pečenie
          • Formy a plechy
          • Náradie a pomôcky na pečenie
          • Odmerky, váhy a teplomery
          • Vykrajovače, formičky
          • Zapekacie misy a pekáče
        • Príprava a spracovanie potravín
          • Dosky na krájanie
          • KitchenAid
          • Krájače, strúhadlá, kuchynské nástroje
          • Kuchynské náradie a pomôcky
          • Nože, nožnice, bloky na nože
        • Skladovanie a balenie potravín
          • Balenie potravín
          • Dózy a misky
          • Obedáre a termotašky
          • Závaranie
          • Zásobníky
        • Stolovanie
          • Fondue
          • Koreničky a mlynčeky na korenie
          • Prestieranie a servírovanie
          • pre gril
          • Príbor
          • Taniere, hrnčeky, misky a misy
        • Varenie
          • Hrnce Tescoma
          • Panvice Tescoma
          • Riad do mikrovlnnej rúry
          • Sady hrncov Tescoma
          • Tlakové hrnce Tescoma
        • Varenie pre deti
          • Detské stolovanie
          • Varenie a pečenie s deťmi
      • Reštauračné, hotelové doplnky
        • Informačné tabule
        • Jedálne lístky, dosky na účtenky
        • Nástenné tabule
        • Ponukové tabule
        • Popisovače
        • Popolníky
        • Stolové popisovacie tabule
      • Referencie
      • Blog
      • Výšivky
      • Showroom v Bratislave
      • Veľkoobchod
      • Kontakt
      • Referencie
      • Blog
      • Výšivky
      • Showroom v Bratislave
      • Veľkoobchod
      • Kontakt
      BlogČlánkyDesať najväčších omylov slovenských reštaurácií
      Články
      6. 11. 2018
      4 min. čítania

      Desať najväčších omylov slovenských reštaurácií

      Knihy namiesto jedálnych lístkov, pizza v kolibe, ale aj nízke platy kuchárov. Aké sú najvýraznejšie a najčastejšie prešľapy slovenských reštaurácií? A čo radí gastrošpecialista?
      Autor článku Janka Snopková
      Desať najväčších omylov slovenských reštaurácií
      Autor článku Janka Snopková

      Skúsený špecialista radí, ako sa vyvarovať najčastejším chybám slovenskej gastroscény. 

      Knihy namiesto jedálnych lístkov, pizza v kolibe, ale aj nízke platy kuchárov. To všetko patrí k smutným špecifikám mnohých slovenských reštaurácií. Gastrošpecialista a konzultant Branislav Michalčík sa roky venuje poradenstvu a patrí k tým, ktorí sa snažia pozdvihnúť úroveň miestnej gastronómie. Čo hodnotí ako najvýraznejšie a najčastejšie prešľapy slovenských reštaurácií? 

      1. Neskúsenosť podnikateľov 

      Skúsenosti sú alfou a omegou podnikania v gastrobiznise. Často sa však stáva, že si nové podniky a reštaurácie otvárajú úplní laici. „Sú to ľudia, ktorí majú kapitál a vidinu, že v gastre sa zarábajú milióny,“ povedal Braňo Michalčík. Podľa neho je vhodným riešením nájsť si minimálne šikovného prevádzkara alebo Food & Beverage manažéra. 

      2. Koncept neladí s ponukou 

      Skúsený gastrokonzultant vidí prehrešok aj v nesúlade medzi štýlom reštaurácie a jej ponukou. Veľmi často sa totiž stáva, že napríklad priestor so slovenskými ľudovými prvkami má v jedálnom lístku pizzu či hamburgery. Odporúča držať sa hlavnej myšlienky, a vytvoriť tak harmóniu aj medzi interiérom a kuchyňou. 

      3. Jedálny lístok alebo biblia? 

      Zmätok už pri otvorení jedálneho lístka? Taká je, žiaľ, realita mnohých slovenských reštaurácií. Na vine je objemný lístok, ktorý svojou hrúbkou pripomína skôr knihu než aktuálne menu a je náročné sa v ňom zorientovať. „Ja osobne som za stály, maximálne dvojstránkový jedálny lístok, doplnený zhruba každé dva mesiace sezónnym menu – valentínske, jarné, letné...,“ radí Michalčík. 

      4. Z lístkov kričia polotovary 

      Okrem toho, že si hosť v jedálnom lístku nevie vybrať, nafúknuté lístky vysielajú ešte iný signál. „Prehnaným výberom jedál nepriamo podhadzujeme ľuďom, že mnoho z nich je v skutočnosti polotovar,“ vysvetľuje špecialista. Podniky takto odkryjú karty, pretože každému musí byť jasné, že výber z takého množstva jedál sa nedá pripraviť kvalitne v priebehu pár minút. Riešenie je v jednoduchosti. Pracovať treba s menším počtom surovín, najlepšie sezónnych. Odmenou vám bude dôvera hostí a budovanie stabilnej klientely. 

      5. Priveľa surovín 

      Pri tejto závažnej chybe už nie je v hre len spokojnosť hosťa, ale aj racionálne plánovanie zásobovania, v ktorom stoja nemalé peniaze. Braňo Michalčík hovorí, že je dôležité dbať na nadväznosť jednotlivých surovín v jedlách tak, aby nestáli na polici alebo v mrazničke, kým im skončí záručná lehota, „Jedna surovina sa musí v jedálnom lístku nachádzať minimálne trikrát, aby bola skutočne vyťažená,“ radí. 

      6. Náročná príprava jedál 

      Ďalšou nočnou morou je zbytočný, priveľký počet úkonov, ktoré musia kuchári pri tvorbe pokrmov vykonať. Odborník odporúča investovať do profesionálnych spotrebičov, ktoré sú určené práve pre gastropriemysel a dokážu kuchárov a pomocné sily výrazne odbremeniť. Tí sa tak môžu venovať dokonalej chuti či dizajnu na tanieri. 

      7. Zlá komunikácia medzi obsluhou a kuchyňou 

      Nielen kuchári majú dokonale ovládať postupy, ingrediencie či alergény v jedlách. Hosťom tieto informácie musí podať obsluha. Preto treba klásť obzvlášť veľký dôraz na to, aby čašníci dokonale ovládali všetky aspekty ponuky, vrátane chuti a vizuálu. Práve to je základný stavebný kameň komunikácie nielen s hosťami, ale aj s kuchármi. Obsluha musí vedieť jasne a zrozumiteľne sformulovať všetky požiadavky tak, aby sa želania hostí premenili na skutočnosť. 

      8. Zle nastavený objednávkový systém 

      Táto vnútropodniková záležitosť sa vyskytuje v našich končinách pomerne často. Zlý manažment objednávok vedie k mnohým komplikáciám, nedorozumeniam, predlžuje dobu čakania a tam, kde má byť poriadok, vnáša chaos. S týmto problémom dokážu pomôcť jedine skúsenosti. Pokiaľ majiteľ nepatrí k tým ostrieľaným a nemá nikoho takého vo svojom tíme alebo okolí, treba siahnuť po konzultáciách a poradenstve z radov odborníkov. 

      9. Poddimenzovaný stav zamestnancov vzhľadom na kapacitu 

      Špecialista na gastropriemysel sa s týmto problémom stretáva bežne, predovšetkým, ak reštaurácia ponúka aj služby rozvozu jedál. Niekedy je veľmi náročné správne odhadnúť, koľko ľudí bude skutočne vyťažených, jedno je však isté. Nový zákazník sa po pridlhom čakaní na svoju objednávku viac nevráti. 

      10. Nedostatočné platové ohodnotenie zamestnancov 

      „Majitelia reštaurácií neraz dobrých kuchárov podhodnocujú. Dobrý a zodpovedný kuchár je pritom úplný základ,“ hovorí Braňo Michalčík. Nízke platy väčšinou vedú k striedaniu zamestnania, presunu pracovnej sily medzi podnikmi, ale aj odchodu kvalitných ľudí za hranice. „Naša gastroscéna by bez tohto slovenského fenoménu mohla dnes vyzerať úplne inak,“ dodáva. 

      A čo si myslíte vy? Majú slovenské reštaurácie aj iné problémy? Akú chybu považujete za najzávažnejšiu a čo sa s tým dá urobiť? Podeľte sa s nami v komentároch pod článkom.

      Ak sa vám článok páčil, neváhajte ho zdieľať so svojimi známymi.

      Ďakujeme Braňovi za spoluprácu :)

      Copyright © 2018 Profi Vision, s. r. o., All rights reserved

      Autor: profikuchar.sk

      Obrázky zdroj: istockphoto.com, archív B. M.



      Páčil sa vám článok?

      Zdieľajte ho s priateľmi
      Zdieľat
      Autor článku Janka Snopková Ďalšie články autora
      Janka je špecialistka na marketing. Rada vyhľadáva aktuálne témy. Pri písaní spolupracuje s profi kuchármi, ktorí sú skúsení, záleží im na ich profesii, majú čo povedať a sú zároveň aj našimi spokojnými zákazníkmi. Je známa svojimi otázkami na telo, z ktorých sa odborníkom parí z hlavy, ale výsledok stojí za to. Veď posúďte sami.
      ×

      Prečítajte si aj

      • ​Trendy, ktoré hýbu svetom cateringu
        Články
        6. 5. 2019
        4 min. čítania

        ​Trendy, ktoré hýbu svetom cateringu

        Tipnete si, na ktorých 5 vecí by ešte pred pár rokmi pri plánovaní eventu takmer nik nepomyslel a teraz sa stávajú hitom? Majiteľ úspešnej cateringovky prezradil, čo je dnes in.

      • ​Plyn či uhlie? Ktorý gril je pre vás ten pravý?
        Články
        8. 9. 2019
        6 min. čítania

        ​Plyn či uhlie? Ktorý gril je pre vás ten pravý?

        Ak sa neviete rozhodnúť, aký typ grilu je pre vás ten pravý, gastrošpecialista Branislav Michalčík vám priblíži rozdiely medzi plynovými grilmi a grilmi na drevené uhlie. Zaujímavé tipy a vychytávky od znalca tu.

      • ​Móda v kuchyni: Aké kuchárske rondony sú hitom medzi kuchármi?
        Články
        24. 4. 2019
        3 min. čítania

        ​Móda v kuchyni: Aké kuchárske rondony sú hitom medzi kuchármi?

        Predstavíme vám trendy v kuchyni. Aké farby a materiály sú dnes najpopulárnejšie? Prečo kuchári obľubujú "crazy" rondony? Ako zapnúť rondon, aby bol kuchár štýlový? Všetko o súčasných trendoch kuchárskych rondonov.

      • S novým ročným obdobím zmeňte aj jedálny lístok: Čo ponúknuť hosťom v reštaurácii?
        Články
        23. 9. 2019
        6 min. čítania

        S novým ročným obdobím zmeňte aj jedálny lístok: Čo ponúknuť hosťom v reštaurácii?

        Šéfkuchár radí, ako zostaviť kvalitný jedálny lístok pre každé ročné obdobie. Dopĺňa aj konkrétne príklady jedál.

      Recepty
      Recepty (55)
      Novinky
      Novinky (3)
      Články
      Články (71)

      Rokmi preverení výrobcovia a dodávatelia

      Zobraziť všetkých výrobcov
      CafDesign Bennon Norman Paderno Russell colection

      #profikuchar na Instagrame

      To najlepšie do Vašej pošty

      Novinky, recepty, tipy a rady priamo na Váš e-mail

      O spoločnosti

      • Výšivky
      • Referencie
      • Výrobcovia
      • O nás
      • Blog
      • Kontakt
      • Kariéra u nás

      O nákupe

      • Obchodné podmienky
      • Ochrana osobných údajov
      • Doprava a platba
      • Výmena tovaru
      • Showroom
      • Podmienky propagačnej súťaže na Facebooku

      Kontakty

      Máte otázky?

      Petra Vám poradí

      +421 2 800 12 333
      (Po - Pia: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)
      profikuchar@profikuchar.sk

      Showroom v Bratislave

      Zobraziť na mape
      Adresa showroomu
      Kostlivého 19
      821 03 Bratislava
      Otváracia doba
      Po - Pia: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30
      • Vzdelávajte se a sledujte nás na Facebooku
      • Krásne produkty si priamo hovoria o zdieľanie na Instagrame
      • O novinkách píšeme na Twitteri
      • Produkty Vám predstavujeme na Youtube

      Copyright © 2010 - 2021 profikuchar.sk Všetky práva vyhradené

      eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

      Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info