IN THE HANDS OF A CHEF
Autor: Peter Varga, šéfkuchár hotela The Gibson v Dubline
Vydavateľstvo: PBtisk, a. s.
O knihe slovami autora:
"Kniha
vznikla ako poďakovanie mojej nebohej
babičke, ktorá prvá objavila vo mne talent kuchára a naučila ma variť, nielen
podľa receptov, ale hlavne srdcom a s láskou. Výťažok z celého predaja knihy venujem pre
Crumlin Children Hospital v írskom Dubline
- je to Detská nemocnica, ktorá je špecializovaná pre deti s rôznymi chorobami
a dožívajú sa veku maximálne 6 až 7 rokov… Myšlienka pomôcť
týmto deťom mi napadla, keď som sa zoznámil s mojím
kolegom, ktorého syn je vážne chorý a je pacientom nemocnice Crumlin v Írskom
Dubline. Po návšteve nemocnice som
zistil, akú má život silu a hodnotu a
deti sú práve tie, ktoré za svoj osud nemôžu.
Knihu vydávam
na vlastné náklady. Cítim potrebu skrášliť svojou prácou, ktorá ani nie je
prácou, ale pre mňa koníčkom a poslaním, týmto deťom krátky čas, ktorý dostali
k dispozícii na tomto svete.
V mojej kuchárskej knihe ‘’V rukách kuchára‘’ všetci milovnici dobrého jedla nájdu 26 anglických receptov z mojej tvorivej dielne. Obsahuje recepty na predjedlá, šaláty, hlavné chody či dezerty,
ale aj bezlepkové jedlá. Snažil som sa vybrať nie najnáročnejšie
pochúťky, ale jedlá, ktoré dokáže každý
z nás uvariť, ak má cit, chuť a lásku k
jedlu. Na knihe som intenzivne pracoval
7 mesiacov a dal som do nej maximum, čo
som vedel a dúfam, že to čitatelia
ocenia a prispejú jej kúpou na dobročinú
vec.
Spolupráca s
Keithom Owensom, ktorý je hlavným fotografom knihy, bola výborná. Oslovila ho myšlienka pomôcť spomínaným malým pacientom a podľa
jeho slov by to urobil veľmi rád znova."
My len doplníme, že predajom knihy cez obchod profikuchar.sk prispejete na pomoc chorým detičkám na Slovensku - slovenským onkologickým pacientom. Celý výťažok z predaja knihy cez náš obchod bude odovzdaný rodičom týchto detičiek. Tak si to želá autor knihy Peter Varga a my jeho prosbu s veľkou vďakou a pokorou splníme.
O autorovi:
Peter Varga pochádza z dedinky Tureň pri Senci. K vareniu privoňal vďaka svojej babičke, ktorá ho už ako 4 ročného naučila pripraviť nie jednoduché jedlo, rovno ťahanú štrúdľu. :) Za kuchára sa vyučil v Nových Zámkoch. Pôsobil vo Vajnoroch, neskôr v bratislavskej reštaurácii Erato, či v hotelovej reštaurácii hotela Marrols. Po skvelej práci prišla prvá ponuka do zahraničia - otvoriť 2 talianske reštaurácie v Írskom Dubline. S úspechmi rástla chuť a láska k vareniu, preto Peter pokračoval v zdokonaľovaní v špičkovom hoteli The Gibson v Dubline. Tu pôsobí už niekoľko rokov ako šéfkuchár. Ako hovorí, zahraničie ho naučilo vážiť si kolegov, klientov a všetkých ľudí okolo seba. V zahraničí varil aj pre tím speváčky Beyoncé, Jennifer Lopez, Justin Biebera, Simply Red, Andrea Bocelli, či pre futbalistov FC Liverpool.
Peter vydal knihu receptov "In the Hands of a Chef". Kniha vznikla ako poďakovanie jeho nebohej babičke, ktorá v ňom ako prvá objavila talent kuchára a naučila ho variť nielen podľa receptov, ale hlavne srdcom a s láskou. Peter má skutočne veľmi dobré srdce, a to dokazuje aj tým, že celý výťažok z predaja tejto knihy venuje nevyliečiteľne chorým detičkám, ktoré ležia detskej nemocnici Crumlin Children Hospital v írskom Dubline.
Čoskoro vydá aj ďalšiu knihu receptov, ale medzitým ešte podpísal exkluzívnu zmluvu na natáčanie relácie The First Date pre írsku televíziu RTE. Špeciálnu zmluvu na krátku dobu má aj so spoločnosťou NBC Universal. My sa veľmi tešíme, že sa Petrovi tak darí a držíme mu palce aj do budúcna!
Viac o autorovi sa dočítate v tomto článku.
- Väzba: pevná väzba
- Počet strán: 60
- Rozmer: 190 x 255 x 10 mm
- Jazyk: anglický jazyk
- Rok vydania: 2016