Ocieľky na nože, hnedá, nehrdzavejúca oceľ s chrom-molybden-vanadium (x50 cr mo v15), protišmyková rukoväť
Popis kategórie
Ocieľky pomôžu udržiavať nôž ostrý pri každodennom používaní. Ocieľka vám neposlúži, ak máte veľmi tupý nôž, potom musíte siahnuť po brúsnom kameni, ručnej alebo elektrickej brúske.
Ocieľka na nože je akýsi pilník, ktorý môže mať oceľovú, keramickú alebo diamantovú úpravu. Rúčka je spravidla plastová, kovová alebo drevená. Podľa dĺžky noža si vyberajte dĺžku ocieľky, najdlhšiu využijete pri veľkých kuchárskych nožoch alebo mäsiarskych nožoch.
Nôž pri brúsení ocieľkou udržujte v správnom uhle, ktorý je štandardne 20 stupňov (pri špeciálnych nožoch sa uhol môže meniť). Nožom po ocieľke prechádzate z jednej aj druhej strany niekoľkokrát podľa toho v akom stave máte nôž. Niekedy vám bude stačiť 5 inokedy 20 pohybov. Po brúsení ocieľkou nôž umyte vodou a utrite ho handričkou, aby ste odstránili nečistoty po brúsení.
Nože IVO pre dokonalý zážitok z varenia. Odporúča šéfkuchár Peter Varga a Milan "Junior" Zimnýkoval.
S touto kombináciou filtrov si nevieme poradiť. Žiaľ, takýto tovar nemáme.
Skúste použiť iné filtre alebo nám zavolajte na číslo +421 2 800 12 333 alebo napíšte mail na profikuchar@profikuchar.sk a radi vám s výberom pomôžeme.