KAMADO JOE CLASSIC II je vybavený unikátnymi inováciami. Skladá sa z hrubostennej, vysokozáťažovej keramiky, ktorá udrží vlhkosť a vôňu po dyme pri akejkoľvek teplote. Vďaka novým pántom sa kupola otvára ľahko, pod ňou sa skrýva veľká varná plocha vyrobená z nerezovej ocele triedy 304, ktorá poskytuje dostatok priestoru pre 10-12 steakov. Tento patentovaný flexibilný nastaviteľný rošt Divide & Conquer nenájdete v žiadnom inom grile. Kamado Joe Classic II je posadený do pevného vozíka s blokovateľnými kolieskami, precízny regulačný hliníkový vetrací vrchnák a patentovaný vysúvací popolník pre ľahký prístup a čistenie.
Balenie keramického grilu Classic Joe II obsahuje:
- premium gril v červenej farbe
- mobilný podvozok s blokovateľnými koliečkami
- teplomer
- bočné poličky a rukoväť z vysokoodolného HDPE
- nerezový nastaviteľný rošt
- rozdeliteľná keramická doska na nepriame pečenie
- patentovaný vysúvateľný popolník
- škrabka na popol
- kliešte na vyberanie roštu
Technické údaje Classic Joe II na mobilnom podvozku:
- hmotnosť : 113 kg
- priemer roštu : 45,7 cm
- rozmery : 118 x 71 x 122 cm výška
Vzhľadom na hmotnosť produktu nad 30 kg, nevzťahuje sa naň doprava zdarma.Vyberajte prosím dopravu cargo.
7 INOVÁCIÍ NA KERAMICKOM GRILE KAMADOJOE CLASSIC II
1. Patentovaný celohliníkový vrchnák pre presné riadenie prietoku vzduchu. Odolný proti dažďu, nikdy neskoroduje.
2. Dokonalý závesný systém znižuje hmotnosť kupoly o 96%. Vyvinutý v spolupráci s popredným svetovým výrobcom pántov Weberom Knappom v štáte New York.
3. Samozatvárací systém pre vzduchotesné zatvorenie poklopu grilu.
4. Nové AMP keramické ohnisko eliminuje jeho prasknutie. Táto patentovaná konštrukcia zo 6 kusov vzdoruje tlakom a rieši problémy poškodenia.
5. Patentovaný vysúvateľný popolník uľahčuje vymetanie popola. Jednoduchým vytiahnutím odstránite popol z pod ohniska.
6. Úplne nové, dvakrát hrubé tesnenie ponúka vynikajúce vzduchotesné vlastnosti a má 10x vyššiu životnosť.
Vyvinutý v spolupráci s Davlyn Manufacturing v Pennsylvanii, najznámejším svetovým výrobcom vysoko teplotného tesnenie.
7. Exkluzívny výškovo nastaviteľný rozdeliteľný rošt DIVIDE & CONQUER zdvojnásobuje varnú plochu a umožní vám pripraviť rôzne potraviny naraz a na rôznych povrchoch.
Ak ste náročný vonkajší kuchár a dávate veľký dôraz na chuť, tak keramický gril je vašou najlepšou voľbou. Tieto grily používajú kombináciu keramického povrchu, prírodného dreveného uhlia a prúdenia vzduchu pre vynikajúcu chuť po uhlí a schopnosť variť potraviny pri vysokých teplotách, pričom zachovávajú ich vlhkosť. Variť môžete pri tak nízkych teplotách ako 107°C alebo vysokých ako je 400°C, takže ho môžete použiť ako rúru, údiareň alebo gril. Keramické grily sú pripravené na použitie v priebehu 15-tich minút.
- Kamado Joe je dokonalý GRIL. Jeho keramická konštrukcia a jedinečný tvar, spolu s využívaním drevného uhlia znamená, že mäso pripravované v ňom si ponechá šťavnatosť a jemnosť a pochytí pri tom jemnú chuť po grilovaní ako na pravom dreve.
- K vynikajúcemu výsledku grilovania nesmie chýbať ÚDENIE, ktoré doladí chuť mäska podľa použitej štiepky. So svojou schopnosťou kontroly teploty a vďaka efektu dlhého postupného horenia drevného uhlia, je možné používať KamadoJoe aj na údenie alebo tiež na prípravu pokrmov, ktoré si vyžadujú pomalé varenie, či pečenie pri nízkych teplotách.
- Dokonale sprudka OPEČIE vaše steaky. Vďaka izolačným vlastnostiam Kamado Joe a schopnosti drevného uhlia vytvoriť vysoké teploty, budete môcť dosiahnuť teplotu až do 400°C. To znamená, že na ňom pripravíte dokonale prepečený steak presne tak, ako to robia v najvychytenejších steakhousoch.
- Kamado Joe dokáže UPIECŤ pizzu, chlieb či dokonca koláč. Mnoho ľudí verí, že pizza robená na Kamado Joe je najlepšia pizza akú kedy mali. To isté platí aj pre chlieb. Prakticky všetko, čo môžete upiecť v klasickej rúre, upečiete aj s pomocou Kamado Joe. Keď to raz vyskúšate, už nebudete chcieť meniť.
Hlavnou výhodou keramického grilu je jeho schopnosť IZOLOVAŤ, čo znamená že pre vytvorenie tepla na grilovanie je počas krátkej doby zapotreby veľmi málo paliva. Vďaka kopulovitému tvaru sa teplo rovnomerne šíri a pečenie je dôkladné. Pre porovnanie plynový gril potrebuje veľmi dlhú dobu na dosiahnutie teplotného profilu a kvôli neizolačným materiálom teplo rýchlo uniká a grilovanie tak nie je ideálne. Táto nadmerne dlhá doba pečenia tým okráda mäso o svoju vlhkosť a vysušuje ho. Keramické grily KamadoJoe vďaka dokonalej izolácii udržujú teplo v grile a dôležitú vlhkosť v mäse.
Kamado Joe vytvoril nový vysoký štandard remeselného spracovania a inovácie. Keramický gril Kamado Joe Classic je vybavený hrubostennou, tepelne odolnou keramikou, ktorá udrží vlhkosť a vôňu po dyme pri akejkoľvek teplote.
Pod ľahko otvárateľnou kupolou sa skrýva veľká varná plocha vyrobená z nerezovej ocele triedy 304, ktorá poskytuje dostatok priestoru pre 10-12 steakov. Samozrejmosťou sú ďalšie štandardné funkcie ako flexibilný nastaviteľný rošt Divide & Conquer, mobilný liatinový vozík, precízny regulačný vetrací vrchnák a patentovaný vysúvací popolník pre ľahký prístup a čistenie.
Zatiaľ čo ostatné keramické grily používajú zložité vymetanie popola, ktorý sa zhromažďuje pod ohniskom, naše grily Classic Joe, Big Joe a modely Stand Alone používajú patentovaný vysúvateľný popolník svojho druhu v keramických griloch. Jednoduchým vytiahnutím bez ťažkostí vyprázdnite popol z pod ohniska.
DIVIDE & CONQUER - Patentovaný systém DIVIDE & CONQUER ™ transformuje skromný grilovací rošt na najsilnejší nástroj varenia a umožňuje mnohé kombinácie pri grilovaní.
PATENTOVANÝ VYSÚVATEĽNÝ POPOLNÍK - Zatiaľ čo ostatné keramické grily používajú zložité vymetanie popola, ktorý sa zhromažďuje pod ohniskom, naše grily Classic Joe, Big Joe a modely Stand Alone používajú patentovaný vysúvateľný popolník svojho druhu v keramických griloch. Jednoduchým vytiahnutím bez ťažkostí vyprázdnite popol spod ohniska.
TECHNOLÓGIA
Moderné grily na štýl Kamado sa vyrábajú zo zmesi rôznych materiálov vrátane vysoko odolnej protipožiarnej keramiky, žiaruvzdorných materiálov, tradičnej terakoty a zmesi portlandského cementu a rozdrvených lávových kameňov. Vonkajšie povrchy sú teraz tiež odlišné používajú sa vysoko lesklé keramické glazúry, farby, textúrované povrchy podobné štukatúram a keramickým dlaždiciam. Použitie moderných keramických a žiaruvzdorných materiálov, zabezpečuje, že zariadenie zriedkakedy praskne – čo bol bežný problém v pôvodnom japonskom dizajne.
PALIVO
Kamado grily sú spravidla plnené uhlím, aj keď bolo niekoľko pokusov na to, aby sa zapaľovali plynom alebo elektrinou. Jedna zo zásluh keramickej konštrukcie je, že neexistuje žiadna kontaminácia arómy, či chuti jedla a z rovnakého dôvodu je drevené uhlie preferovanou voľbou pre moderné Kamado varenie. Nielenže drevené uhlie vytvára málo popola, pretože sa skoro celé spotrebuje pri horení, ale navyše je oveľa zdravšie a tiež neobsahuje rôzne prísady ako alternatívne uhoľné brikety, ktoré môžu svojimi prísadami kontaminovať chuť potravín. Kusové drevené uhlie sa tiež môže vyrábať ekologicky trvalo udržateľným spôsobom za použitia techniky prerezávania, čo je spôsob rezania stromov a kríkov na stimuláciu ich rastu.
POUŽITIE
Výrobcovia týchto keramických grilov Kamado tvrdia, že sú veľmi univerzálne. Nielenže môžu byť použité na grilovanie a údenie, ale môžete pomocou nich pripraviť pizzu na pizza kameni, ktorý sa jednoducho vloží do grilu a tiež na ňom môžete bez problémov upiecť aj chlieb, či koláč. To je vďaka vynikajúcemu zachovávaniu tepelných vlastností keramického plášťa, ktorý môže uchovať teploty vo vnútri grilu až do 400 °C. Aj vďaka presnému riadeniu prietoku vzduchu (a tým aj teplote), ktorý sa zabezpečuje ventilačným systémom, Kamado grily sú podobné peciam vykurovaným drevom a preto môže byť Kamado použitý na pečenie a upečie čokoľvek, čo môže byť pečené v tradičnej peci.
ČASTI GRILU
Okrem vonkajšieho keramického plášťa je tu tiež keramická alebo nerezová miska vo vnútri grilu určená na uhlie. Sú tu tiež posuvné dierka v spodnej časti grilu, ktoré zabezpečujú prúdenie vzduchu k uhliu, ako aj regulovateľný otvor v hornej časti veka kopuly, ktorý tiež slúži k úniku dymu z grilu. Teplota sa riadi správnym nastavením týchto dvoch otvorov. Jeden alebo viac roštov je možné umiestniť nad oheň a tie potom poskytujú plochu(y) na pečenie, či grilovanie. A nakoniec, väčšina Kamado grilov majú otvor vyvŕtaný vo veku, ktorý umožňuje vloženie teplomeru pre sledovanie teploty vo vnútri grilu počas varenia.