- dĺžka čepele 20,5 cm
- dĺžka rúčky 13 cm
- hmotnosť noža netto 0,32 kg
Damašková
oceľ - vzniká spojením viacerých vrstiev plátov ocelí, metódou
kováčskeho zvárania do jedného celku. Výsledkom je materiál, ktorý má
unikátne vlastnosti prevzaté zo všetkých druhov ocelí, ktoré boli
na jeho výrobu použité, ako je krehkosť, húževnatosť, ohybnosť
a podobne.
Čepeľ tohto noža je
vyrobená zo 67 - vrstvovej kvalitnej damaškovej ocele s tvrdosťou 60
HRC. Na povrchu čepele sa po obrúsení, leptaní a vyleštení, vytvára
jedinečná štruktúra s nádhernou kresbou, podľa ktorej je možné tento
vysoko kvalitný nôž identifikovať.
Rukoväť
noža je vyrobená z materiálu „sklolaminát“ pod označením G10. Pevná,
stabilná a húževnatá rukoväť, odoláva vlhkosti a teplotnému rozdielu
bez zmeny kvality. Vo všeobecnosti veľmi obľúbený typ rukoväte.
Po
použití tohto noža odporúčame, vzhľadom na jeho hodnotu, nenechávať nôž
pohodený v umývacom dreze, ihneď po použití umyť, osušiť a odložiť
na miesto, kde nedochádza ku kontaktu s inými kovovými predmetmi.
Pri používaní noža dbajte na bezpečnosť, pretože je veľmi ostrý a slúži výlučne na krájanie potravín (nie zmrazených).
Vysokokvalitné
prevedenie tohto noža a jeho vzhľad ho predurčujú ako ideálny darček
pre tých, ktorí ocenia kvalitu, dizajn a užijú si jeho určenie.